Erzincan İliç'deki faciadan sonra gözler Develi'ye çevrildi

Erzincan'ın İliç ilçesinde dün saat 14.28'te meydana gelen toprak kaymasının ardından 9 işçi için arama çalışmaları sürerken, gözler Kayseri Develi 'de faaliyet gösteren altın madenine çevrildi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Erzincan İliç'deki faciadan sonra gözler Develi'ye çevrildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erzincan'ın İliç ilçesinde, dün saat 14.28’de, altın madeni sahasında istiflenen tonlarca toprağın kayması sonucu büyük bir felaket yaşandı. Haberimizi hazırladığımız sırada 9 işçi için arama çalışmaları sürerken; gözler Kayseri Develi’de faaliyet gösteren Öksüt Madencilik'in faaliyet alanına çevrildi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kasım 2022’de bölgeyi ziyaret etmiş, 'Kayseri Develi'de Kanadalı bir maden şirketi, Türk halkının sağlığını siyanürle riske atanken, çalışanlarını da cıva ile zehirliyor. Bugün Develi'de durumu yerinde inceledim. Zafer Partisi olarak, Türk halkının kaynaklarını, Türk halkını zehirleyerek çalmanıza izin vermeyeceğiz!' diyerek, siyanür kullanıldığı ve çalışanların cıva ile zehirlendiğini gündeme taşımıştı. Özdağ ile birlikte açıklamalarda bulunan şirket çalışanları ve şikayetçi oldukları için işten çıkarıldıklarını belirten vatandaşlar ise, söz konusu şirketin kriminal bir vaka olduğunu öne sürerek, söz konusu şirketin çevreye, insanlara ve kanunlara aykırı hareket yaptıklarını ifade etmişti. 
Erzincan’ın İliç ilçesinde yaşanan facianın ardından uzmanlar siyanürün toprağı zehirlemesinin yanı sıra buharlaşarak rüzgarın da etkisiyle insanlar ve hayvanlar için tehlikeli olacağı uyarısını yapmıştı. 
 

'Zafer Partisi'nden Develi çıkışı' başlıklı haberimizi okumak için TIKLAYINIZ