Ersoy'dan, Meclis'te yerel medyaya destek çağrısı: O oran düşürülmeli!

MHP Milletvekili Baki Ersoy: Zaten hâlihazırda girdi maliyetleri çok yüksek olan ve TÜRKSAT'a frekans kira bedeli ödeyen medya kuruluşu işverenlerimiz bu durumda oldukça zor bir matematikle karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu sebeple RTÜK lisans bedellerindeki teminat mektubu oranını düşürmelidir.

Ersoy'dan, Meclis'te yerel medyaya destek çağrısı: O oran düşürülmeli!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Meclis’te konuştu. 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin 15’inci maddesi üzerine söz alan Ersoy, “Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin 4’üncü bütçesi olma özelliğini taşıyan 2022 yılı bütçesi, dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının sağlık sistemlerindeki, sosyal hayattaki, ekonomideki dengeleri altüst ettiği, cennet vatanımızda doğal afetlerin peş peşe meydana geldiği ve hain terör saldırılarının devam ettiği bir dönemde hazırlanmış ve olağan zamanlı ama olağanüstü durumların bütçesidir. Tüm bu olumsuzlukların karşısında yaşanan küresel ve bölgesel gelişmeler Türkiye'nin birçok cephede hazır bulunması gerektiğini zorunlu kılmıştır. Bu sebeple bu yılki bütçemiz de bu idrak ve bu imkânla hazırlanarak Gazi Meclisimizin takdirine sunulmuştur” dedi.
“ACIMIZ VE KİNİMİZ İLK GÜNKÜ GİBİ DİRİDİR”
Kayseri’deki hain terör saldırısı ile ilgili de açıklama yapan Ersoy, “Bundan tam beş sene önce, 17 Aralık 2016’da eli kanlı terör örgütü, bebek katili PKK Türkiye'nin tam orta noktasında bulunan, huzurla, sükûnetle tanınan şehrimiz Kayseri'de vicdanının pimini bir kez daha çekmiş ve anasından, babasından, yârinden, evlatlarından uzakta Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığında vatani görevini yapmaktayken çarşı iznine çıkan 15 Mehmetçiğimizi şehit etmiştir. Bu menfur saldırıda şehit düşen kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa, büyük Türk milletine ise tekrar baş sağlığı diliyorum. Acımız ve kinimiz ilk günkü gibi diridir. Bize bunları yaşatanlardan misli misli öç almak için, cennet vatanımızdan hainleri temizlemek, kuzey sınırımızdan güney sınırımıza, Edirne'den Kars'a, yurdumuzun her bir karış toprağında huzur ve sükûneti yeniden sağlamak için sınırlarımızı ve gönül coğrafyamızı güvende tutmak için, savunma sanayisi alanında yapılan yatırımların tamamını desteklemekteyiz. Tüketen bir toplum olmak yerine, üreten bir toplum olmalı bu sebeple de tarımı, sanayiyi desteklemeli, teşviklerle ve girdi maliyetlerindeki düşüşlerle çiftçimizin, sanayicimizin yüzünü güldürmeliyiz” şeklinde konuştu.
“RTÜK LİSANS BEDELLERİNDEKİ TEMİNAT MEKTUBU ORANINI DÜŞÜRMELİDİR”
Konuşmasında yerel medyanın yaşadığı sıkıntılara da değinen Ersoy, şu ifadeleri kullandı: Tarafsız, doğru ve objektif bir şekilde dünyadan haber almak için, ülkemizin menfaatlerini, kamusal düzeni, toplumsal dinamikleri ve meslek ahlakını ön planda tutarak sorumlu bir yayıncılık anlayışıyla çalışmalarını sürdüren emekçi medya çalışanı ve işveren arkadaşlarımızın yüzünü de güldürmeliyiz. Bildiğiniz üzere RTÜK uydu ortamından ve internet üzerinden yayın yapan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlardan ve de kablolu yayınlardan her on yılda bir lisans ücreti talep etmektedir. Zaten hâlihazırda girdi maliyetleri çok yüksek olan ve TÜRKSAT’a frekans kira bedeli ödeyen medya kuruluşu işverenlerimiz bu durumda oldukça zor bir matematikle karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu sebeple RTÜK lisans bedellerindeki teminat mektubu oranını düşürmelidir. TÜRKSAT frekans tahsil bedelleri Türk lirasına endekslenmeli ve bu tutar her yıl TEFE, TÜFE üzerinden güncellenmelidir.