Erciyes Üniversitesi'nin yeni Rektörü Mustafa Çalış: Cemaat durumlarına asla izin vermem

Erciyes Üniversitesi'nin yeni Rektörü Mustafa Çalış:  Cemaat durumlarına asla izin vermem
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, “Ben onun adamı ya da bunun adamı ve cemaat durumlarına asla izin vermem. Biz vatanımız için buradayız” dedi.“Biz vatanımızın adamıyız, Cumhurbaşkanımızın adamıyız. Hiçbir cemaat, hiçbir kurum bizi ilgilendirmez.”diyen Çalış, “Yani ben hiç kimseyi de takmıyorum” ifadeleriyle dikkat çekti.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi’nin yeni atanan rektörlerine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Cemiyet yönetimi ilk olarak Erciyes Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Mustafa Çalış’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Kayseri’de 4 üniversite olmasının kentin gelişimi açısından olmasının önemli olduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, ise Erciyes Üniversitesi’nin Kayseri’nin incisi olduğunu  dile getirdi. Çalış, Kayseri Üniversitesiyle de iş birliği içinde çalışacaklarını ifade etti.

“KİŞİLERİ SEVENE DE SORUYORUM SEVMEYENE DE SORUYORUM”

Konuşmasında çarpıcı açıklamalarda da bulunan Rektör Çalış, “Ben onun adamı ya da bunun adamı, cemaat durumlarına asla izin vermem.” dedi. Çalış, şunları söyledi, “Bizim yanlışlarımız olduğunda bizleri uyarma görevi gazetecilere düşüyor. Çünkü bizde kendimizi çek etmek zorundayız. Ben atamalarda da şuna dikkat ediyorum. Şu ana kadar bir tane rektör ataması yaptık. Diyeceksiniz ki niye gecikiyorsunuz? Gerçekten sık eliyoruz. Ben kişileri sevene de soruyorum sevmeyene de soruyorum. Gerçekten fayda sağlayacaksa, çalışacaksa, onun adamı, bunun adamı gibi durumlara kesinlikle izin vermiyorum. Kesinlikle şu cemaatten demiyoruz. Biz vatanımız için buradayız.”

“HİÇBİR CEMAAT, HİÇBİR KURUM BİZİ İLGİLENDİRMEZ”

Açıklamasında “Hiçbir cemaat, hiçbir kurum bizi ilgilendirmez” diyen Çalış, “Biz vatanımızın adamıyız, Cumhurbaşkanımızın adamıyız. Hiç cemaat, hiçbir kurum bizi ilgilendirmez. Yani ben hiç kimseyi de takmıyorum. Bunu söylerken yanlış anlamayın. Çalışacaksa, üniversitemize fayda sağlayacaksa bir gelir getirecekse ben ona bakıyorum. Biz o yüzden gecikiyoruz bazı konularda. Bugün ya da yarın yine bir rektör yardımcısı daha atayabiliriz. İnşallah elimizden geleni yapacağız. Vatanımız ve milletimiz için Cumhurbaşkanımızın bu teveccühüne de faydalı olmaya çalışacağız.”diye konuştu.

(Haber Merkezi)