Erciyes Üniversitesi'nden Yoga çağrısı!

Stresten kurtulma isteyenler, sağlıklı yaşama adım atmak isteyenler Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Yoga ve Pilates çağrısı yaptı. Üniversite bünyesinde gerçekleştirilecek olan kurslarla ilgili olarak detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Üniversitesi'nden Yoga çağrısı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) bünyesinde faaliyet gösteren ve kısa adı ERSEM olan Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi  Yoga ve Pilastes kursu düzenleyecek.  Yoga kursu süresi ayda 8 saat olarak belirtildi. Aylık ücret ise 1300 TL olacak. Kurs 12 kişilik gruplar halinde yapılacak. 

Erciyes Üniversitesi'nden Yoga çağrısı!

Yoga ve Pilates kurs ücretleri ne kadar? 

Diğer yandan 8-15 kişilik gruplar arasında yapılacak olan Pilates kursu da aylık 12 saat olacak. Ücret 1000 TL. Kurslar Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Pilates Salonunda yapılacak. 

Erciyes Üniversitesi'nden Yoga çağrısı!

Yoga nedir?

Hindistan kaynaklı fiziksel ve zihinsel disiplinleri tarif etmek için kullanılan bir kelime Yoga. Aynı zamanda Hinduizm, Budizm ve Jainizm'de çeşitli meditatif uygulamalara da yoga adı veriliyor. 
Yoga Hareketlerinin Faydaları şu şekilde ifade ediliyor: Esneklik ve güç, stres azaltma, duruş ve hizalama, odak ve konsantrasyon, nefes kontrolü.

Erciyes Üniversitesi'nden Yoga çağrısı!

Pilates Nedir?

Pilates, 20. yüzyılın başlarında Joseph Pilates tarafından çoğunlukla dansçılarda oluşan herhangi bir yaralanma sonrası iyileşme yöntemi olarak geliştirilen egzersiz ve vücut kondisyon şekli olarak belirtiliyor. 

Erciyes Üniversitesi'nden Yoga çağrısı!

Erciyes Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi

Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ERSEM),  1 Haziran 2001 Tarihli ve 24419 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş ve faaliyete geçmiştir. .Ersem yönetmeliği bireylerin, kurumların ve kuruluşların ihtiyaç duyacağı sosyal ve mesleki konularda bir takım faaliyet, verimlilik ve karlılık prensibi çerçevesinde bilimsel seviyede bilgilenmelerini ve toplumun bilgi ihtiyacını karşılamayı temel amaç edinmiş ve birçok faaliyet alanları ile varlığını sürdürmektedir. Ersem'in amacı şu şekilde ifade ediliyor: Erciyes Üniversitesinde örgün ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim programları dışında, eğitim verdiği ve araştırma yaptığı tüm alanlarda eğitim programları düzenlemek suretiyle Üniversitenin kamu ve özel sektör, ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunmak.

Erciyes Üniversitesi'nden Yoga çağrısı!