Kayseri'de evde sağlık hizmeti veriliyor

Kayseri İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, evde sağlık hizmeti alan hastaları ziyaret etti. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Kayseri'de evde sağlık hizmeti veriliyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Ahmet Özyalçın ile birlikte Kocasinan ilçesinde evde sağlık hizmeti alan ve bakım süreci devam eden yaşlı hastaları ziyaret etti.

Ziyaretlerinde ailelerin istek ve taleplerini dinleyerek geçmiş olsun dileklerini ileten Erşan, hasta yakınları ile de sohbet ederek genel durumları hakkında bilgi aldı. 

Kayseri'de evde sağlık hizmeti veriliyor

‘’Evde Sağlık Hizmeti, çeşitli tıbbi problemler nedeniyle ev ortamında sağlık hizmeti alması uygun olan bireyler için danışmanlık, muayene, tetkik, tedavi ve takip işlemlerini kapsar’’ diyen Erşan, ‘’Kişinin kendi ev ve aile ortamında tıbbi açıdan hizmet almasına imkan sağlayan bu uygulama ile birçok hastalığın tanı ve tedavi süreçleri yürütülür, tanı aşamasında gerekli görülen tetkikler, hastane ve diğer sağlık kurumlarına gitmek gerekmeksizin ev ortamında gerçekleştirilebilir.

Tedavide ise doktor kontrolünde başlanılan programların ev şartlarında da devam ettirilmesi mümkün olur. İlaç tedavilerine ek olarak fiziksel terapi yöntemleri de evde uygulanabilir. Bununla birlikte, tedavi boyunca sağlık durumundaki gelişmeler de hekim tarafından yapılan muayeneler ve ek testler aracılığıyla takip edilir. Tüm süreçte ise hem bireyin kendisine hem de yakınlarına yönelik olarak sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilir. Tüm bu açılardan değerlendirilirse bu hizmetin maddi manevi önemi daha iyi anlaşılacaktır’’ diye konuştu.  

Kayseri'de evde sağlık hizmeti veriliyor