Erciyes Üniversitesi ilk 10'a girdi!

Yükseköğretim kurumlarını çeşitli akademik ölçütlere göre değerlendiren bir kuruluş olarak ifade edilen URAP'ın verilerine göre Türkiye'deki en iyi tıp fakülteleri belli oldu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Üniversitesi ilk 10'a girdi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan ve yükseköğretim kurumlarını çeşitli akademik ölçütlere göre değerlendiren bir kuruluş olarak ifade edilen URAP, en iyi tıp fakültelerini sıraladı. Listede Erciyes Üniversitesi'de (ERÜ) yer aldı.

Erciyes Üniversitesi ilk 10'a girdi!

URAP tarafından açıklanan listede İstanbul Üniversitesi ilk sırada Hacettepe Üniversitesi yer aldı.

Erciyes Üniversitesi ilk 10'a girdi!

Hacetepe'yi İstanbul Üniversitesi takip etti. Öne çıkan ilk 5 üniversite İstanbul, İzmir ve Ankara'da bulunuyor. İşte Erciyes Üniversitesi'nin de listede 10'uncu sırada yer aldığı o listenin detayları; 

Erciyes Üniversitesi ilk 10'a girdi!

URAP NEDİR?

URAP Araştırma Laboratuvarı 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulmuştur. URAP'ın amacı yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktır. URAP'ın hedefi, çalışmalar sonucunda elde edilen veriler ile üniversitelerin kendi akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmesine ve belirlenen kriterlere göre gelişmeye açık yanlarını fark etmelerine yardımcı olmaktır.