Erciyes Anadolu Holding devlerinin satışında heyecan dorukta! İşte detaylar ve kulis iddiaları

Holding, Weavers, Doqu Home, Gümüşsuyu Halı ve Vellteks'in satış ihale tarihlerini geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaşmıştı. Peki satışla ilgili kulislere neler yansıyor? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bülteninde…

Erciyes Anadolu Holding devlerinin satışında heyecan dorukta! İşte detaylar ve kulis iddiaları

Erciyes Anadolu Holding'in satış süreciyle ilgili detaylar netleşiyor. Holding, Weavers, Doqu Home, Gümüşsuyu Halı ve Vellteks'in satış ihale tarihlerini geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaşmıştı.

Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, satış sürecinin başladığını ve ilk şirketin Weavers olduğunu açıklamıştı. Satış sürecinde şeffaflık ilkesinin benimsendiği belirtilirken, potansiyel alıcıların tüm bilgilere ulaşabileceği vurgulanmıştı. Satışın TC Hazine'sinin menfaatleri gözetilerek, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından şeffaf bir şekilde gerçekleştirildiği ifade edilmişti.

Bellona, İstikbal, Mondi, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi lider markalara sahip olan Erciyes Anadolu Holding, şimdi de Weavers'dan sonra Doqu Home, Gümüşsuyu Halı ve Vellteks'in satış detaylarını duyurdu.

İhalesi açıklanan 4 şirketin muhammen bedelleri ne kadar?

  • Weavers Tekstil’in muhammen bedeli 1.700.000.000 TL olarak açıklanmıştı. Yatırımcıların, “Şartname”de içeriğine yer verilen kapalı teklif zarflarını, 04/03/2024 tarihi saat 17:00’a kadar “TMSF, Büyükdere Caddesi No:143 Esentepe 34394 Şişli/İstanbul” adresinde elden teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Doqu Home'un muhammen bedeli 455.000.000 TL olarak açıklandı. Yatırımcıların, “Şartname”de içeriğine yer verilen kapalı teklif zarflarını, 07/03/2024 tarihi saat 17:00’a kadar “TMSF, Büyükdere Caddesi No:143 Esentepe 34394 Şişli/İstanbul” adresinde elden teslim etmeleri gerekmektedir. Doqu Home, 2019 yılında Kayseri'de kurularak kendi öz kaynaklarıyla büyüyerek ev tekstili sektöründe önemli bir konuma gelmiştir.
  • Gümüşsuyu Halı'nın muhammen bedeli 1.215.000.000 TL olarak belirlendi. Yatırımcıların, “Şartname”de içeriğine yer verilen kapalı teklif zarflarını, 11/03/2024 tarihi saat 17:00’a kadar “TMSF, Büyükdere Caddesi No:143 Esentepe 34394 Şişli/İstanbul” adresinde elden teslim etmeleri gerekmektedir. Gümüşsuyu Halı, Türkiye'nin ilk makine halısını üreterek sektörde öncü bir konuma sahiptir.
  • Vellteks Kumaş'ın muhammen bedeli ise 1.750.000.000 TL olarak açıklandı. Yatırımcıların, “Şartname”de içeriğine yer verilen kapalı teklif zarflarını, 12/03/2024 tarihi saat 17:00’a kadar “TMSF, Büyükdere Caddesi No:143 Esentepe 34394 Şişli/İstanbul” adresinde elden teslim etmeleri gerekmektedir.  Vellteks, Kayseri'deki tesislerinde döşemelik kumaş üretimi yaparak Türkiye'nin ve dünyanın önemli mobilya markalarının kumaş tedarikçisi konumundadır.

Satış ile ilgili kulislere yansıyanlar neler?

Satış sürecinde, yalnızca yerli holdingler veya firmalar değil, aynı zamanda yabancı yatırımcıların da ilgi gösterdiği ve yakından takip ettiği iddiaları kulislerde konuşuluyor. 

Kulislerde konuşulan firmalar arasında, Adana'da faaliyet gösteren Sasa Polyester'ın sahibi Erdemoğlu Holding dikkat çekiyor.

Nihat Özdemir'in LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak Erciyes Anadolu Holding'e ilgi gösterdiği de kamuoyunda dillendirilen bir başka iddia. 

Yabancı yatırımcıların yanı sıra, Kayserili iş adamları ve finans sektöründe faaliyet gösteren isimlerin de satış sürecini yakından takip ettiği belirtiliyor.