Emekliler meydana indi: Bugün burada yarın sandıklardayız!

Emekliler, 'Emeklilere kaynak yok diyen, her seçim döneminde ise biziler oy kaynağı olarak görenlere karşı yerel seçimlerde de sandıklardayız' diyerek meydana indi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Emekliler meydana indi: Bugün burada yarın sandıklardayız!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Emekliler meydanlara indi. Disk/Emekli-Sen Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaparak, iktidara tepki gösterdi. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’in yanı sıra çeşitli partilerin il başkanları ve temsilcileri ile sendikaların temsilcilerin de destek verdiği basın açıklamasında konuşan Disk/Emekli-Sen Şube Başkanı Metin Karakaya, milyonlarca emeklinin sözlü olma sorumluluğuyla alanlara indiklerini ifade etti. 31 Mart yerel seçimlerini hatırlatan Karakaya, ‘Kara kışta sokaktaydık, güneşin altında sokaktaydık. Bugün de buradayız. Emeklileri yoksullukla, sefaletle eşitleyenlere karşı her mevsim sokaktayız. Emeklilere kaynak yok diyen, her seçim döneminde ise bizleri oy kaynağı olarak görenlere karşı yerel seçimlerde de sandıklardayız. ‘Kaynak var, niyet yok’ demek için buradayız. Ekonomi büyürken emekliyi yoksullaştıranlara karşı buradayız. Emekliye milli gelirden pay verilmemesine; istatistik uydurma kurumu tarafından açıklanan ve ertesi gün eskiyen enflasyon oranlarında yapılan sözde zamlara karşı buradayız. Bugün burada; yarın sandıklardayız. Emeklilere yönelik hayata geçirilen ya da geçirilmeyen politikaların hangi tercihin, hangi aklın ürünü olduğunu gördüğümüz için buradayız. İşçiden, emekçiden, emekliden alıp sermayeye aktarılan kaynakları haykırmak için buradayız. Harçlıktan farkı kalmayan 3 bin liralık bayram ikramiyesinin, ramazan ayı boyunca, seçime yatırım yapmak için altın kaselerde sundukları iftar yemeklerinin kaçta kaçı olduğunu sormak için buradayız.”dedi. 

Emekliler meydana indi: Bugün burada yarın sandıklardayız!
Karakaya taleplerini ise şu şekilde sıraladı: ‘Emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret hakkımızdır. Emekli aylıklarının enflasyona değil milli gelire endeksli olması hakkımızdır. Emekli bayram ikramiyelerinin en az asgari ücret seviyesine çıkarılması hakkımızdır. Emekli aylıkları arasındaki farklılıkların giderilmesi hakkımızdır”