Emek gençliğinden zam eleştirisi: Öğrenciler ciddi bir darboğaz altında kalmıştır!

Erciyes Üniversitesi Yemekhanesi zamlanarak öğün fiyatı tek geçiş 10 TL, ikinci geçiş 30 TL, misafir öğrenci tek geçiş 30 TL olarak açıklandı. Emek Gençliği Kayseri yapılan zamma tepki göstererek, '1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek her üniversite öğrencisinin hakkı' dedi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

Emek gençliğinden zam eleştirisi: Öğrenciler ciddi bir darboğaz altında kalmıştır!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Emek Gençliği Kayseri, yaptığı yazılı açıklamada, “Ekonomik kriz şartlarında barınma, ulaşım ve yemekhaneye gelen zamlarla birlikte, üniversite öğrencileri en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldi. Kira ve yurt ücretlerinden tutalım, kampüse sağladığımız ulaşım masraflarına kadar, kırtasiye masraflarından tutalım, yemekhane zammına kadar öğrenciler ciddi bir darboğaz altında kalmıştır” ifadeleri kullanıldı. 

Beslenme hakkı için, ERÜ kulüp ve toplulukları bir araya gelmelidir

Açıklamanın devamında ise, “Üniversiteliler bu darboğaz içinde yaşamak ve okumak için her geçen gün dahada zorlanırken, yemekhane zammı öğrencilerin en temel hakkı olan beslenme hakkına bir saldırıdır. Mevcut ekonomik şartlar altında temel ihtiyaçlarımızın ücretsiz karşılanması gerekmektedir. Eğitimin her kademesinde ve üniversitelerde her gün “1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek” bizlerin hakkıdır. Karnımızı bile doyurmakta güçlük çektiğimiz bu süreçte bütün üniversite öğrencilerini, kulüp ve toplulukları bu talebimizi güçlendirmeye ve yemekhaneye gelen zammın geri çekilmesi için bir araya gelmeye çağırıyoruz” denildi.