Ekonominin genel sağlığı hakkında bilgi verecek! Cuma açıklanacak

Bu hafta TCMB Para Politikası Kurulu'nun Mayıs ayı repo faiz oranı yakından takip edildi. Peki gelecek hafta hangi önemli veri açılanacak? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Ekonominin genel sağlığı hakkında bilgi verecek! Cuma açıklanacak

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de ekonomik takvim, finansal piyasalarla ilgilenen iş adamları, sektör temsilcileri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Finansal piyasalara yön veren verilerin oluşturduğu ekonomik takvimde gelecek hafta hangi önemli veriler açıklanacak?

TCMB, Perşembe günü Mayıs ayı faiz kararını açıkladı

Bu hafta ekonomik takvimde yer alan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun Mayıs ayı repo faiz karar toplantısı piyasalar tarafından yakından takip edildi. TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) bir haftalık repo faizini Nisan ayının ardından Mayıs'ta da yüzde 50 seviyesinde bıraktı.

31 Mayıs Cuma günü GSYİH açıklanacak

Gelecek hafta ekonomik takvimde yer alan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla verisi piyasalar tarafından yakından takip edilecek önem arz eden bir göstergedir. GSYİH, bir ülkede belirli bir zaman diliminde üretilen mal ve hizmetlerin toplam değerini ifade eden bir ekonomik göstergedir. GSYİH, ekonominin büyüme hızını, büyüklüğünü ve genel sağlığını ölçmek için kullanılır. Yıllık olarak ifade edilir ve genellikle nominal ve reel GSYİH olarak hesaplanır.

GSYİH verileri, bir ülkenin ekonomik büyüme eğilimini, dengesizlikleri, sektörel performansı ve genel ekonomik sağlığını değerlendirmek için önemli bir araçtır. Ayrıca, ekonomi politikalarının etkinliğini değerlendirmek ve gelecekteki ekonomik performansı tahmin etmek için de kullanılır.

İşte gelecek hafta ekonomik takvim

Ekonominin genel sağlığı hakkında bilgi verecek! Cuma açıklanacak