Kayseri Şehir Endeksi'nde dalgalı bir hafta geride kaldı!

Borsa İstanbul'da işlem gören 11 Kayserili şirketin yer aldığı Kayseri Şehir Endeks haftayı 37.156 puanda kapattı. Endekste haftalık en yüksek ve en düşük performans gösteren şirketler belli oldu? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayseri Şehir Endeksi'nde dalgalı bir hafta geride kaldı!

Borsa İstanbul'da işlem gören 11 Kayserili şirketin yer aldığı Kayseri Şehir Endeksi (XSKAY), haftayı 37.156 puanda tamamladı. 20 Mayıs Pazartesi günü 37.160 puanla haftaya başlayan endeks, 36.232 puana kadar geriledi. Endeks, hafta içinde en düşük seviyesini 24 Mayıs Cuma günü 36.034 puanla, en yüksek seviyesini ise 36.755 puanla gördü. Yatay 

XSKAY Endeksinde Haftalık Performanslar

Kayseri Şehir Endeksi'nde yer alan şirketler arasında haftalık performanslarıyla dikkat çekenler belli oldu. Endekste en iyi haftalık performansı gösteren şirket Erbosan (%4.62) olurken, onu Yataş (%0.91) ve Ayen Enerji (%0.12) takip etti. Ancak, endekste yer alan diğer 8 şirket haftalık negatif performans sergiledi. Bu hafta en kötü performansı gösteren şirketler ise Temapol, Oylum ve Mega Metal oldu.

Erbosan haftayı güçlü bir performansla kapatarak yatırımcıların yüzünü güldürdü. Yataş ve Ayen Enerji de pozitif bir seyir izleyerek Erbosan'ı takip ettiler. Ancak, Temapol (%-11.79), Oylum (%-8.03) ve Mega Metal (%-5.16) haftanın en kötü performansını sergileyen şirketler oldu.

Hafta boyunca endeksin yaşadığı dalgalanmalar ve şirketlerin performansları yatırımcılar tarafından yakından takip edildi. Endeksin haftayı 37.156 puanda tamamlaması, önümüzdeki hafta için de merak uyandırdı.

Kayseri Şehir Endeksi'nde dalgalı bir hafta geride kaldı!