Eğitim camiasından şu ana kadar sadece o üniversite boykot kararını duyurdu

israilin Filistinli Müslümanlara uyguladığı soykırımdan dolayı ülke genelinde hızla yayılan 'israil mallarına boykot' da Kayseri'de eğitim camiasında boykot kararını açıklayan üniversite hangisi oldu? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Eğitim camiasından şu ana kadar sadece o üniversite boykot kararını duyurdu

israilin 7 Ekim’de başlattığı askeri operasyonlar ile Filistinli Müslüman vatandaşlara uyguladığı soykırıma, ülkemizde vatandaşlar, kamu kurum kuruluşları ve SKT’lar sert tepki göstermeye devam ediyor. 
Ülke genelinde israil menşei ürünlere yapılan boykot kararını açıklayan kamu kurum ve kuruluşları her geçen gün hızla artarken Mardin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan israil mallarına boykot karına ise Mardin eğitim camiasından Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünden de destek geldi. 


israil mallarına karşı boykot desteğini Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü İbrahim Özcoşar sosyal medya hesabından yaptığı şu açıklama ile duyurdu; “Genç arkadaşlarım, sevgili öğrencilerim; Siyonist zulmüne şimdiye kadar en güçlü tepki gösterenlerden oldunuz. Sizlerin onurlu duruşu bizi de umutlandırıyor, cesaretlendiriyor. Pazartesi’nde itibaren sosyal tesislerimizin işlettiği alanlarda boykota katılıyoruz.”


Mardin İl Milli Eğitim Müdürlü Murat Demir’de ise boykotta bizde varız diyerek, “Siyonist saldırıları başladığı andan itibaren yardım kermesleri ile Filistin'e destek olan eğitim camiası olarak, siyonist işgalcileri finanse eden ürünlerin sosyal tesislerimizde ve kantinlerimizdeki satışını durduruyoruz” dedi.


Geçtiğimiz günlerde Kayseri’nin belediyeleri de boykot kararı aldıklarını, ilk günden itibaren israil ürünlerini boykot ettiklerini duyurmuşlardı. Kayseri’de belediyelerden sonra ise Kayseri’de eğitim camiasından israil mallarına karşı boykot kararı aldığını duyuran üniversite Kayseri Üniversitesi olurken ilimizde bulunan diğer üniversitelerin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyla medya hesaplarından veya basın açıklaması olarak boykot ile ilgili bir duyuru yapmamaları ise dikkat çekti.