'Duyurmamazlık edemezdim' dedi ve ekledi: Çevre suçu işleniyor! Müdürlük haberiniz var mı?

Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demircan, çevre sorununa dikkat çekti ve yetkilileri göreve davet etti. Karasu Deresi'nden alınan ve incelenen numunelerin sonuçlarını paylaşan Demircan, çıkan değerlere dikkat çekerek, şehrin ortasında suç işlendiğini söyledi ve ekledi: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğü'nün bu konudan haberi var mı?'

'Duyurmamazlık edemezdim' dedi ve ekledi: Çevre  suçu işleniyor! Müdürlük haberiniz var mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demircan, dikkat çeken bir çevre sorununu gündeme taşıdı. “Haksızlıklar, hukuksuzluklar, usulsüz yapılan işler bir yana maalesef bu konu çevre sağlığı için son derece önemli bir mevzudur” diyen Demircan, Kayseri Şeker Fabrikası’nda saatte 150 metreküp evsel atık çıktığını belirterek, fabrika sahasında bulunan Karasu  Deresi’nde aldığı numunelere dikkat çekerek,  “Öğleden sonra aldığım numunede Amonyum oranı 28.9 ( 0.5 altı normal kabul edilir)  Azot  oranı 37 çıktı. Bu suçtur. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğü’nün bu konudan haberi var mı?” diye sordu.
'Duyurmamazlık edemezdim' dedi ve ekledi: Çevre  suçu işleniyor! Müdürlük haberiniz var mı?
“BU DURUM TCK’YA GÖRE SUÇ!”
Açıklamasında “Bu konunun bir iddia olmadığı, i acı da olsa gerçek olduğunun bilinmesini isterim” diyen Metin Demircan, "Bu şimdiye kadar paylaştığım diğer konularda olduğu gibi Kayseri Şeker Fabrikası ile ilgili  araştırılması gereken konudur. Haksızlıklar, hukuksuzluklar, usulsüz yapılan işler bir yana maalesef bu konu çevre sağlığı için son derece önemli bir mevzudur.  Kayseri Şeker Fabrikası’nda saatte 150 metreküp evsel atik çıkmaktadır. (Evsel atik fabrikadaki yerdeki kanallardan, lavabolardan, tuvaletlerden gelen kimyasal, su vb.)  Fakat Kayseri Şeker’in Evsel Atık Tesisi hacmi sadece 25 metreküptür. Yani evsel atık tesisi saatte, sadece 25 metreküp evsel atık suyu arıtabilmektedir. Geriye kalan 125 metreküp atık su ise, deşarj hattından fabrika sahasında bulunan Karasu Deresi’ne akşam 21.00 -03.00 saatleri arasında verilmekte gölden temiz su ile paçal yapılarak, buna rağmen öğleden sonra aldığım numunede Amanyum oranı 28.9 ( 0.5 altı normal kabul edilir)  Azot  oranı 37 çıkmış bulunmakta, bu durum TCK 182/1.2 göre suçtur" şeklinde konuştu.
ANALİZ SONUÇLARINI DA PAYLAŞTI
'Duyurmamazlık edemezdim' dedi ve ekledi: Çevre  suçu işleniyor! Müdürlük haberiniz var mı?"ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN BU KONUDAN HABERİ VAR MI?"
KASKİ laboratuvarlarından alınan analiz sonuçlarını da paylaşan Demircan, "Çevre Şehirçilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün bu konudan haberi var mıdır?" diye de sordu. Demircan, şunları söyledi: Olmamış olması ise çok garip bir durumdur. Fabrikanın doğayı katletmesine neden ve hangi sebeple razı olunur? Müdürlüğün bu durumun çevredeki bütün canlılar için ne kadar önemli olduğunu düşünerek izin vereceğini  sanmıyorum, fakat doğruluğunu bildiğim bu bilgiyi sorgulamamazlık, duyurmamazlık edemezdim. Buradan başta şehrin yöneticilerine, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü şehrimizin çok kıymetli basın mensupları  ve bütün kamuoyuna sesleniyorum; bu konunun bir iddia olmadığı, bu güne kadar açıkladığım ve bundan sonra da açıklayacağım her konu gibi acı da olsa, gerçek olduğunun bilinmesini isterim. Ota, çöpe sponsor ne kadar güzel bir şey ama siz önce yasal sorumluluğunuz olan arıtmanızı hal edin.
'Duyurmamazlık edemezdim' dedi ve ekledi: Çevre  suçu işleniyor! Müdürlük haberiniz var mı?