Dünya listelerine giren Kayseri katmeri nasıl yapılır?

Dünyanın en iyi kahvaltı listelerine giren Kayseri'nin vazgeçilmez lezzeti katmer nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Dünya listelerine giren Kayseri katmeri nasıl yapılır?

Kayseri’de kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı arasında yer alan ve severek tüketilen katmer, Taste Atlas (Lezzet Atlası) tarafından yayınlanan dünyanın en iyi kahvaltıları listesine 10. sıradan girdi. Peki Kayseri katmeri nasıl yapılır? İşte detaylar…

Malzemeler: 
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 çay bardağı su
3 yemek kaşığı tahin
125 gr margarin

Hazırlanışı;
Katmeri yapmaya önce unu eleyerek başlıyoruz. Üzerine yarım tatlı kaşığı tuz koyup karıştırıyoruz. Sonra orta kısmını açıp yavaş yavaş su ilave ediyoruz. Güzelce yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan iki beze yaparak 10 dakika dinlendiriyoruz. Her bezeyi 40-45 santimetre çapında açıyoruz. Bezelerin içine sürmek için önce margarini ertip ardından tahin ve tuz ekliyoruz. Elde ettiğimiz bu karışımı açtığımız bezelerin üzerine yayıyoruz. Daha sonra hamurun ortasına delik açıp, içten dışa doğru yuvarlıyoruz. 20-25 santimetre uzunluğunda, 6 adet şerit elde ediyoruz. Her şeridi yuvarlayarak beze haline getiriyoruz ve 20 dakika dinlendiriyoruz. Bezeleri tekrar 15 santimetre çapında, 2-3 milimetre kalınlığında açarak önceden ısıtılmış teflon tavada arkalı önlü güzelce pişiriyoruz. Pişirilen katmerleri pekmez ile servis yapabilirisiniz. 
Tarif bizden denemesi sizden. Afiyet olsun

Dünya listelerine giren Kayseri katmeri nasıl yapılır?