Vali açıkladı: Kayseri'de intiharlarla ilgili dikkat çeken gerçek!

İstihdam fuarının açılışında yapılan konuşmalar bir kez daha Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olarak gösterilen işsizlik konusunu gündeme getirdi. Konuşmacılar Kayseri'de işsizliğin olmadığı yönünde açıklamalar yaparken Vali Gökmen Çiçek'in 'intihar vakalarının çok büyük bir kısmı işsiz, çalışmayan insanlardan olduğu bir gerçek…' sözleri dikkat çekti. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Vali açıkladı: Kayseri'de intiharlarla ilgili dikkat çeken gerçek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de işçi arayanlar firmalar ile iş arayan vatandaşları buluşturmayı amaçlayan Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın açılışında yapılan konuşmalar, Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan işsizlik konusunu bir kez daha gündeme getirdi. Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ayşe Ak, 2023 yılı Ocak-Aralık döneminde kendilerinden 51 bin 850 olduğunu buna karşılık, işsiz sayısının 39 bin 404 olduğunu belirterek, Kayseri’de farklı sektörlerde herkes göre iş olduğunu ifade etti. 

Kayseri’de işsizlik yok!

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ise konuşmasında, “İş arayanların çoğu doğru iş yerini bulma çabası güderken işverenlerimiz de kendisi için doğru işçiyi bulmakta sıkıntılar çekiyor. Tabii İŞKUR'umuz devletimizin kurumları, özel şirketler bu noktada çalışmalar yapıyorlar ama biraz önce İŞKUR müdüremiz Ayşe Hanım da bahsetti: Şu anda açık pozisyon, aslında işsiz olarak kaydedilen insan sayısından çok daha fazla. Dolayısıyla muhtemelen Kayseri'de işsizlik yok demek mümkün. Belki  işçisizlik var dememiz gerekiyor…” ifadelerini kullandı. 

Burada bir problem var

Sanayi kuruluşlarını ziyaret ettiğinde sanayicilerin kendisine, ‘Çalıştıracak eleman bulamıyoruz’ dediğini buna karşılık da ilçe ziyaretlerinde vatandaşların gelerek kendisinde iş istediğini belirten Vali Gökmen Çiçek, ‘Burada bir problem var. İşkur müdürümüze benden iş isteyenlerle ilgili verdiğim listenin yüzde 35’ işe girmiş ve bir seneye yakın zamandır çalışıyor. Demek ki hala çalışacak potansiyel, çalıştıracak bir potansiyel var. Sadece iş arayanların, kamuda iş arıyorlar diye söyleyip geçiştirebilecek bir durum yok. Her yolladığım yüz kişiden 35’inin bir senedir çalıştığını görüyoruz. Dolayısıyla işveren ve iş arayanların bir araya getirilerek büyük bir tanıtımla bir fuar yapmanın önemli olacağını hem büyükşehir belediye başkanımızla hem milletvekillerimizle hem ticaret odamız, sanayi odamız, OSB'lerimizle,  İşkur danışmanlarımızla birlikte yaptığımız toplamda değerlendirdik. Dedik ki ne olur Böyle bir fuar yaparız. Bir kişiyi bile işe sokarsak bu bizim karımız olur. Bakın arkadaşlar işte adaletin temsilcisi başsavcımız burada. Emniyet Müdürümüz, jandarma komutanımız burada. Bakın intihar vakalarının çok büyük bir kısmı işsiz, çalışmayan insanlardan olduğu bir gerçek. Toplumsal huzura, insanların aile huzurlarına o kadar büyük etkisi olan bir konudan bahsediyoruz ki. Bu sadece istihdamı arttırmak, sadece ihracatı arttırmak için değil, bu şehrin huzuru için çok önemli. Çocuklarımızın huzuru için çok önemli. Annelerimizin mutluluğu için çok önemli’ diye konuştu.