'Dövme yaptırmak 1- 2 saat çıkarmak 1-2 yıl'

'Dövme yaptırmak 1- 2 saat çıkarmak 1-2 yıl'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Memorial Hastanesi  Dermatoloji Uzmanı Dr. Sema Karaoğlu  ile son günlerde yaygın hale gelen ve tercih edilen işlemler arasında olan dövme yaptırma ve sildirme işlemlerini konuştuk. Uzman Doktor Sema Karaoğlu Dövme yaptırma işleminin bir iki saat sürdüğünü ve toplumda sildirmenin de o kadar zaman aldığı gibi yanlış bir fikir olduğunu belirterek;” Dövmeyi yaptırmak bir iki saat ama silinmesi bir ile bir buçuk yıl arası” dedi.

 Kayseri Memorial Hastanesi Uzman Dermatoloji Doktoru Sema Karaoğlu  son günlerde yaygınlaşan dövme sildirme işlemi için çok sayıda hasta başvurusu  geldiğini belirterek;  Lazerle dövme sildirme işlemi nasıl yapılır? Dövme Silme işlemi ne kadar sürer? Dövme yaptırırken ve sildirirken  nelere dikkat etmeliyiz? Sorularının cevabını haber merkezimize verdi.

Dövme sildirme işleminde temizliğin önemli olduğunu belirten Uzman Doktor Karaoğlu  dövme işlemini profesyoneller yapmazsa silmenin de o kadar zor olduğunu belirterek şöyle konuştu;  “Dövme yaptırırken tek enjeksiyon,tek iğne kullanımı  olayına dikkat etmek lazım kan yoluyla bulaşan hastalıkların önüne geçebilmek adına iğne kullanımı önemli. Salonun güzelliği değil iğnenin size özel olması gerekiyor.  Profesyonel dövmeyi çıkarmak kolay ama tecrübesiz birinin yaptığı dövmeyi çıkarmak zor. Dövme yaptırmak 1-2 saat ama çıkarmak 1-2 yıl gibi bir zaman sürüyor. Gerçekten son zamanlarda dövme çıkarma işlemi için başvurular çoğaldı ama dövme yaptıranda çoğaldı, birbiri ile orantılı. Özellikle askerlik ve polislik mesleğinde tanıtıcı unsur olması sebebiyle dövme kabul edilmiyor. Bize başvuran dövme çıkarmak isteyen kişiler 1 ay önce geliyorlar sınava gireceğim diye, bunu tek seansta çıkarmak mümkün olmuyor. 6 ile 10 seansta renklere göre çıkarmak mümkün ve seans aralarının 6 ile 8 hafta olması gerekiyor. Bunu düşünürsek 1 yıl gibi bir zaman alacağını düşünüp bunun bilerek yaptırmalılar. Dövmenin boyutu ile silme işleminin süresi değişir mi şeklindeki soruya ise; Boyutu ile işlemin ilgisi yok, dövmeye ışını atıp pigmenti parçalıyorsunuz ve damarlar temizliyor. Dövme rengi sola sola siliniyor. 1 seferde de mümkün kazıma işlemi ile ama izi kalıyor. O zamanda iz yine kalıyor. Dövme silme işlemi sonrasında deri yine kendi rengini alıyor mu? Şeklindeki soruya ise; İşte burada profesyonel uygulama önemli derinin en alt tabakalarına pigment yerleşmediyse alıyor. Deneyimsiz kişiler yaptıysa yine çıkıyor ama uğraştırıyor.”

Haber/ Fotoğraf: Güler Ruhsar AKTAŞ /  Ramazan DANACI