Döviz'de hafta nasıl geçti! Gelecek hafta açıklanacak karar etkileyecek mi?

Kayseri ve tüm Türkiye'deki yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Euro ve Dolar'ın geçtiğimiz haftaki seyri nasıl oldu! Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Döviz'de hafta nasıl geçti! Gelecek hafta açıklanacak karar etkileyecek mi?

Şubat ayının ilk günlerinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa ettiğini açıklamış ve TCMB Başkanlığına Fatih Karahan atanmıştı. TCMB Başkanı Fatih Karahan, Para Politikası Kurulu ile ilk faiz toplantısını gelecek hafta yapacak. Piyasaları yakından takip eden yatırımcılar başta olmak üzere ekonomistler, iş adamları ve vatandaşların gözü ve kulağı TCMB Para Politikası Kurulu tarafından açıklanacak olan aylık repo (politika) faiz kararında olacak.

Peki Kayseri'de vatandaşlar ve piyasalar tarafından yakından takip edilen Dolar ve Euro'da geçtiğimiz hafta nasıl geçti?

Hafta boyunca 32 TL altına düşüş göstersede Euro, 33 TL üzerinde haftalık kapanış yaparken Dolar ise 30 TL üzerindeki yerini hafta boyunca korudu.

Gelecek haftaki repo faiz kararının döviz kurlarını nasıl etkilyeceği piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

Hafta boyunca Dolar ve Euro nasıl hareket etti

12 Şubat 2024 haftasına Dolar kuru 30.68 TL civarında başladı. Dolar serbest piyasada geçen hafta Cuma günü kapanışını 30.84 TL'den yaparak, hafta içinde en yüksek 30.98 TL'yi gördü ve en düşük 30.21 TL'yi kaydetti.

Öte yandan, Euro serbest piyasada 12 Şubat haftasına 33.07 TL seviyesinde başladı. Haftanın kapanışında ise 16 Şubat Cuma günü Euro'nun kuru 33.20 TL olarak kaydedildi. Euro, hafta içinde en yüksek 33.41 TL'yi görürken, en düşük seviye 32.33 TL oldu. Dolar ve Euro geçtiğimiz hafta boyunca yataya yakın yükselişlerini ve pozitif görünümlerini korudu.