Doktor böyle uyardı: Pandemi var!

Kayseri Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanından dikkat çeken açıklama. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Doktor böyle uyardı: Pandemi var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Fatma Özdemir, 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.

Şehir Hastanesinde 2 tane sigara bırakma polikliniği olduğunu söyleyen Uzman Doktor Fatma Özdemir, “Sigara bir bağımlılıktır ve bağımlılık bir hastalıktır tedavi edilmesi gerekir. Tütün kullanımı 1950’lilerden 1990’lara kadar aslında yasal bir şey gibi göründü. Hala da yasal diyeceksiniz. Ama faydaları varmış gibi anlatıldı. Tütün kullanımının sigaranın içerisindeki maddelerin çeşitli organik ve inorganik zararlı maddelerin akciğer kanserine ve akciğer hastalıklarına yol açtığının anlaşılması kırk yıl kadar sürdü.” dedi.

Doktor böyle uyardı: Pandemi var!

'Sigara pandemisi var'

2000’li yılların başından beri dünya ve Türkiye’de bir sigara pandemisi olduğunu aktaran Özdemir, “Yaklaşık 2000’li yılların başından beri de hem ülkemize hem dünyada sigara pandemisi var ve biz bu pandemi ile mücadele etmekteyiz. Ben kurumum içerisinde hem göğüs hastalıkları hekimi hem de sigara bırakma hekimi olarak hizmet vermekteyim.” ifadelerini kullandı.

Doktor böyle uyardı: Pandemi var!

Açıklamasında elektronik sigaralarla ilgili önemli bilgiler aktaran Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü; “Elektronik sigaralar masum bir şeymiş gibi yansıtılıyor. Çok küçük yaş grubuna kadar düşmüş durumda tütün kullanımı. Elektronik sigaralar sigara bırakma ürünü gibi lanse edildi. Elektronik sigara, puff nargile ya da tütünün diğer formları hiç biri sarma sigaranın yani sigara bırakma için kullandığımız sigaranın alternatifi değildir. Hepsinin içerisinde sarma sigara kadar nikotin ve diğer zehirli maddeler vardır. Sigaranın genç yaşta ciddi hastalıklara sebep olduğunu görüyoruz.”

Doktor böyle uyardı: Pandemi var!