Dikkat! Sadece 5 gün süresi var…İtiraz etmezseniz doğru kabul edilecek

Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğü vatandaşları uyardı: Askı süresince herhangi bir itiraz olmadığı takdirde icmallerdeki bilgiler doğru kabul edilecek olup, daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacak.

Dikkat! Sadece 5 gün süresi var…İtiraz etmezseniz doğru kabul edilecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İnsan sağlığını korumayı amaç edinen İyi Tarım Uygulamaları konusunda Tarım ve Orman Müdürlüğü vatandaşları uyardı: Askı süresince herhangi bir itiraz olmadığı takdirde icmallerdeki bilgiler doğru kabul edilecek olup, daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.  


Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü vatandaşları uyardı. 2022 üretim yılı iyi tarım uygulamaları desteği icmallerinin askıya çıktığını duyuran Müdürlük, askı süreciyle ilgili sadece 5 iş günü içerisinde yanlışlıklar konusunda başvuru yapılabileceğini belirtti.
Dikkat! Sadece 5 gün süresi var…İtiraz etmezseniz doğru kabul edilecek

Tarımsal üretim sistemini sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan kârlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlığı ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemler olarak belirtilen  İyi Tarım Uygulamalarını konusunda açıklama yapan Müdürlük, “Askı süresince herhangi bir itiraz olmadığı takdirde icmallerdeki bilgiler doğru kabul edilecek olup, daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır” denildi.
Dikkat! Sadece 5 gün süresi var…İtiraz etmezseniz doğru kabul edilecek
Uyarıda şu ifadeler yer aldı: 2022 Üretim Yılı İyi Tarım Uygulamaları Desteği Askı İcmalleri Mahallelerimizde ve İl Müdürlüğümüz web sayfasında 22.05.2023 tarihi itibariyle 5 (beş) gün süre ile askıya çıkarılmıştır.
Üreticilerimizin mağdur olmamaları için, İl Müdürlüğümüz web sitesinde yayımlanan ve mahalle muhtarlıklarına gönderilen askı icmallerindeki bilgilerini kontrol etmeleri, herhangi bir yanlışlık tespit edilmesi halinde askı süresi içerisinde veya askı süresi sonrasındaki 5 (beş) iş günü içerisinde bağlı bulunduğu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen veya yasal vekilleri aracılığı ile yazılı olarak başvurmaları gerekmektedir. Askı süresince herhangi bir itiraz olmadığı takdirde icmallerdeki bilgiler doğru kabul edilecek olup, daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.  Üreticilerimize önemle duyurulur.
Dikkat! Sadece 5 gün süresi var…İtiraz etmezseniz doğru kabul edilecek

İYİ TARIM UYGULAMALARI NEDİR?

İyi Tarım Uygulamalarını tarımsal üretim sistemini sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan kârlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlığı ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemler olarak belirtiliyor. İyi Tarım Uygulamaları: çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik, güvenilir ürün arzının sağlanması bakımından büyük önem arz ediyor. İyi Tarım Uygulamaları yapılırken toprak analizi sonucunda uygun ve doğru bir teknikle gübreleme yapılıyor. Su tasarrufu amacıyla uygun sulama yöntemi kullanılıyor. Ayrıca, arazinin üretime uygunluğunu gösteren risk değerlendirmesi yapılırken, doğal kaynaklar ile çevrenin korunmasına ilişkin yönetim planları da oluşturuluyor. TAynı zamanda potansiyel tehlikeler ile tehlikeli maddelere ilişkin gerekli önlemler de alınıyor.