Dikkat çeken ziyaret trafiği! Kayseri'ye hızlı tren mi geliyor?

Geçtiğimiz günlerde Kayseri'ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz'ın ardından şimdi de Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nu ziyaret etti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Dikkat çeken ziyaret trafiği! Kayseri'ye hızlı tren mi geliyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Kayseri'ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz'ın ardından şimdi de Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nu ziyaret etti. Dikkat çeken ziyaret trafiği akıllara Kayseri Yerköy hızlı tren hattını getirdi. Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç Ankara'da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlunu ziyaret etti. Gerçekleşen toplantıda ne konuşulduğu merak konusu oldu.

Bakan Yardımcısı Osman Boyraz 5 Kasım tarihinde Kayseri'ye gelmiş ve Kayseri'de Vali Çiçek'i ziyaret etmişti. Ziyarette başta hızlı tren olmak üzere ulaşım alanında yapılması planlanan projeler, banliyö hattı gibi konuların görüşülüp görüşülmediği ise merak konusu olmuştu. Bugün de Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek Bakan Uraloğlu'nu ziyaret etti.

Diğer yandan yılan hikayesine dönen Kayseri-Yerköy hızlı tren hattı için Haziran ayında göreve gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıklamalarda bulunmuştu. Uraloğlu yaptığı açıklamasında, “Tabii Türkiye'de halen yük ve yolcu taşımacılığının yaklaşık yüzde 80-90'ına yakını da Karayolları üzerinden yapılıyor. Önemli birkaç projeden bahsedecek olursam, Ankara-İzmir hızlı tren hattı, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı, Bursa'nın hızlı trenle buluşturulması, Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı. Halkalı Havalimanı Metrosu, Kazlıçeşme-Sirkeci raylı sistem hattı. Ankara-İstanbul süper hızlı tren hattı projelerimizi yakından takip edeceğiz.” ifadelerine yer vermişti.

Önce bakan yardımcısı şimdi de bakan geldi! Hızlı tren geliyor mu?

Konuya ilişkin Kayseri Olay'ın "Kayseri Ankara 2 saate düşecek! Başkan tarih verdi..." başlıklı haberini okumak için TIKLAYIN