Dikkat çeken Suriyeli tepkisi...

'8 milyon Suriyeli'yi siz 10 yıldan bu tarafa beslerseniz, işte bugün peynirin kilosu 50 lira, etin kilosu 150 lira olur'

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Dikkat çeken Suriyeli tepkisi...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Doğru Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Fikri Aşkın, Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Çakmak, Doğru Parti Genel Başkan Vekili Musa Halit Akar, Doğru Parti Teşkilat Başkanı  Avam Apaydın ve Doğru Parti Kayseri İl Başkanı Şuayip Koçak'ın katılımı ile bir basın toplantısı yaptı.

Kayseri İl teşkikatının kurulması ile birlikte yapılan ve yapılacak çalışmaların anlatıldığı basın toplantısında konuşan  Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Çakmak, "Anayasamızın ilk 6 maddesine itirazı olmayan, içine sindirmiş bütün yurttaşlarımızı. Hangi dinden meshepten siyasi görüşten olursa olsun partimize çağırıyoruz çünkü Anayasının ilk 6 maddesi ülkemizin bekası için önemli amacımız budur kısaca. Karma ekonomi Türkiye İçin önemli bir ekonomi politikasıydı ama bunu daha sonra ki iktidarlar Özal döneminde başlayarak terk edildi Ak Parti döneminde tamamen rafa kaldırıldı arkadaşlar. Hiç bir şekilde devlet yatırım yapmıyor. Oysa ki bir düşünün Güney Doğu'da deniz yok ham madde sıkıntısı var hiç bir özel şirket buraya yatırım yapmaz. Özel şirketler kar amacı güttüğü için yatırım yapması mümkün değil ama biz kendi dönemimizde özel şirketlerin özel yatırımların gitmediği yere devlet daha önce olduğu gibi hem göçü önleyecek, hem oradaki yurttaşlara iş güç verecek hem de Türkiye'nin kalkınmasını sadece bir kaç vilayetin değil bütün ülkenin kalkınmasını top yekün sağlayacağız amaç bu karma ekonomide. Devlet artık ne yoksulluğu önleyebiliyor, ne pahalılığı önleyebiliyor ne de doğru düzgün bir eğitim yapılabiliyor. İç politikamızdan, dış politikamıza kadar yurttaşların ve özelliklede aydın kesimin şikayetlerini biliyoruz. Bu gün dış politika diye, milli sorunlar milli beka diye baktığımızda. Doğumuza bakıyor hiç dostumuz kalmadı batımıza bakıyoruz hiç dostumuz kalmadı. Böyle bir devletin böyle bir ülkenin yönetilmesi mümkün değil. İçde sayılamayacak kadar sorun var ekonomiden tutun sağlığa eğitime kadar. Dışta her tarafımızı çevirmişler şimdi durup dururken Suriye'de Türkiye Cumhuriyeti Devleti sözüm ona tuttu sorun çıkarttı" şeklinde konuştu.
"8 MİLYON SURİYELİ'Yİ 10 YILDIR BESLERSENİZ PEYNİRİN KİLOSU 50, ETİN KİLOS 150 LİRA OLUR"Suriyelilerle ilgili de dikkat çeken ifadeler kullanan Çakmak, "Bugün Suriye'de çıkan sorunu sadece ve sadece biz Türkler ödüyoruz. Başka hiç bir ülke ödemiyor. Şimdi 8 milyon civarından Suriyeli var bunları besliyor. 8 milyon ne demek sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği bu insanları ısıtıyorsun,  çocuklarına okul açıyorsun, hastanelerde tedavi ediyorsun. 8 milyonu siz 10 yıldan bu tarafa beslerseniz işte bugün peynirin kilosu 50 lira etin kilosu 150 lira olur. Şimdi biz Kayseri'deyiz dün akşam biraz sucuğun, pastırmanın kilosu ne kadar diye sordum sucuğun kilosu 150 lira pastırmanın kilosu 300 lira Kayseri'de. Şimdi bu olacak iş mi bunları kim yiyip içebilecek. Türkiye'de ki olguların hangisini tutsak elimizde kalır." ifadelerini kullandı.
"EVDE TENCERE KAYNAMIYORSA, DEVLETİ YÖNETENLER MUTLAKA YANLIŞ YAPIYORDUR"

Doğru Parti Genel Başkan Vekili Musa Haluk Akar da, konuşmasında AK Parti iktidarını eleştirerek, şunları söyledi: "Doğru Parti, doğru partidir bu yüzden bu partiye katıldım. Doğru Parti'nin en önemli ilkelerinden birisi Atatürk İlke ve İnkılaplarına inanmak ve onları yürütmek. Siyasetçiler çok iyi bilirler eğer evde kadının tenceresi kaynamıyorsa orada devleti yönetenlerin muhakkak yanlış yaptığı ortadadır. Arkadaşlar Türkiye ne yazık ki çok kötü yönetildi. 2002 yılında ki ekonomik kazançlar ne yazık ki yanlış yönlendirilerek sadece beton sektörüne yöneltildi. Ben mimar olarak planlayıcı olarak söylüuorum ki çok büyük yanlışlar yapıldı ve emperyalizmin istediği köyden kente götürülerek Türkiye'nin dünyada kendi kendine yeten 7 ülkesinden  birisi olma özelliğini kaybettirdiler. Nasıl? Tarımdan, üretimden çıkartılarak yapıldı.Biz Türkiye'nin çağdaş medeniyetler unsurlarına ulaşması için çalışacağız. Çağdaş medeniyetler demek gökdelenler dikmek değil arkadaşlar siz ne kadar ihraç edebiliyorsanız. İlhal ikame değil, biz şuan sadece ithal ikame yapıyoruz ve bu da dövize bağlı olduğu için ne oluyor? Aldığınız her şeyi pahalıya alıyorsunuz ve bu gün gördüğünüz gibi bizim 60 lira 70 liraya yediğimiz pastırmayı bu gün 300 liraya alamıyorsunuz. Kim nasıl yiyecek? Bu halka, bu millete yazık değil mi arkadaşlar.