Dikkat çeken Özhaseki göndermesi: Özhaseki'ye sahip çıkıp, parti evlatlarını dışladılar!

İl kongresine katılmayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri eski İl Başkanı Ümit Özer'den, partinin mevcut il yönetimine Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki göndermesi geldi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Dikkat çeken Özhaseki göndermesi: Özhaseki'ye sahip çıkıp, parti evlatlarını dışladılar!

CHP’de tartışmalı il kongresinin yankıları sürerken il kongresine katılmama kararı alan ve katılmayarak, tepki gösteren isimler arasında yer alan eski İl Başkanı Ümit Özer’den, mevcut yönetime dikkat çeken AK Partili Mehmet Özhaseki göndermesi geldi. Özhaseki’nin adının Kayseri’de bir bulvara verilmesi konusunda il yönetiminin destek vermesini yeniden gündeme getiren Özer, mevcut yönetime gönderme yaparak, “AKP'li Özhaseki'ye ele geçirdikleri ilk fırsatta sahip çıkanlar, partinin evlatlarını partiden dışlamaya, seçme ve seçilme haklarını masa başı oyunlarla gasp edip, disiplin sopasıyla elinden almaya çalışsalar da, bilinmesini isterim ki, biz Hak, Hukuk, Adalet mücadelemizden asla ama asla vaz geçmedik, vaz geçmeyeceğiz” dedi.
Dikkat çeken Özhaseki göndermesi: Özhaseki'ye sahip çıkıp, parti evlatlarını dışladılar!

İl kongresi süreci ve yaşanan bazı olayları ve parti içindeki Özhaseki tartışmalarını da hatırlatan CHP Kayseri eski İl Başkanı Ümit Özer, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Değerli yol arkadaşlarım,  Biz İl Başkanımız Zeki Özkan ve yönetiminin haksız yere görevden alınmasına karşı çıktığımız için... Biz, Kayseri'nin en büyük İlçesi Melikgazi'de delege seçimi yapılmamasına karşı durduğumuz için... Kısacası biz haksızlığa boyun eğmediğimiz için keyfi şekilde hukuksuz biçimde disipline verildik. Bu partiye hizmet edenleri uzaklaştırmaya çalışıp, aynı zamanda başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere bu partide mücadele verenlere, bu partiye oy verenlere her türlü iftirayı, yalanı, hakareti mübah sayan AKP'li Özhaseki'ye ele geçirdikleri ilk fırsatta sahip çıkanlar, partinin evlatlarını partiden dışlamaya, seçme ve seçilme haklarını masa başı oyunlarla gasp edip, disiplin sopasıyla elinden almaya çalışsalar da, bilinmesini isterim ki, biz Hak, Hukuk, Adalet mücadelemizden asla ama asla vaz geçmedik, vaz geçmeyeceğiz. Her zaman mazlumun yanında haksızlığın karşısında olmaya devam edeceğiz. Atatürk'ün gösterdiği yolda, Atatürk'ün "En büyük eserim" diyerek işaret ettiği, kurduğu partimizin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin özüne dönmesi, evlatlarına sahip çıkması, halka yeniden umut olması için her koşulda her alanda mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Baskılar, disiplin sopacılar, partinin evlatlarına kıyanlar, partinin evlatlarına hakaret edenlere bu şehirde sahip çıkanlar, ses etmeyenler, kraldan çok kralcılara, kin ve nefret saçanlara, dedikoduyu geçim kaynağı, yalanları, oyunları koltuk sığınağı yapanlara, tarlada izi olmayıp harmanda her fırsatta yüz bulmaya, fırsat kovalamaya çalışanlara, çalışmayıp çalışmış gibi yapanlara, aldatanlara, kandıranlara karşı yılmayıp, her zamankinden çok değerlerimize, ilkelerimize, partimize sahip çıkacağız. Doğruları bıkmadan, usanmadan anlatacağız. Bu yoldan asla ama asla vazgeçmeyeceğiz. Değerli yol arkadaşlarım, demokrasiye vurulan prangalara ve günlerdir oynanan oyunlara karşı partimizin il kongresine üzülerek belirtmek isterim ki katılmama kararı aldım.  Buradan partinin gerçek emekçilerine, fedakâr üyelerine seslenmek isterim; Her biriniz çok kıymetlisiniz.  Birilerinin hataları, keyfi tutumları, hırsları, ortaya koydukları kaos ortamı sizleri asla ümitsizliğe sevk etmesin. Hep birlikte bu zor günleri de aşacağız. Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız. Bu nedenle yapılacak il kongresinde birbirinizi kıracak sözlerden, davranışlardan kaçınmanızı ve birbirinize karşı hoş görü içerisinde hareket edip, demokratik şekilde düşüncelerinizi dile getirmenizi temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Demokrasinin her alanda taçlandığı, hakkın, hukukun, adaletin esas alındığı o özlenen o güzel günlerde hep birlikte yeniden buluşmak dileğiyle...Türkiye'nin birleştirici gücü CHP'de her koşulda mücadeleye devam.