Develili Kuzu'nun gözü bu kez Meclis Başkanlığında mı?

Develili Kuzu'nun gözü bu kez Meclis Başkanlığında mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Aslen Develili olan AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu’nun yeni hedefi  Meclis Başkanlığı mı?

Ak Parti kulislerinden yansıyan bazı iddiaları köşesine taşımaya devam eden Hürriyet Gazetesi  Yazarı Abdulkadir Selvi, partide belediye başkanlarının istifasının ardından “Meclis cephesinde de hareketlilik başladı” dedi. Köşe yazısında “Meclis Başkanlığı için başvurular 12 Kasım’da başlayacak. 5 günlük başvuru süresinin sonunda Meclis Başkanlığı seçimine gidilecek” diyen Selvi, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın da süreç içerisinde “tedirgin” olduğunu ifade etti.

“KUZU, MECLİS BAŞKANLIĞINA ADAYLIK İÇİN KARARLI”

Selvi, Meclis başkanlığı için sürpriz bir ismi de gündeme taşıdı. "Erdoğan'ın 2019 hesabı" başlıklı yazı kaleme alan Selvi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK ve MKYK toplantılarında Meclis Başkanlığı konusunda bir isim zikretmemiş ama Meclis başkanvekillikleri, grup başkanvekilliği ve idare amirlikleri için başvuruların alınması talimatını vermiş. Bu arada ibre hâlâ Kahraman’ı gösteriyor. Ancak bir bakanla bir grup başkanvekilinin ismi de geçmiyor değil. Bu arada anayasa hocası AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu da Meclis Başkanlığı’na adaylık için kararlı. Burhan Hoca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra kararını netleştirmeyi planlıyor. Tekrar başa dönecek olursak, Cumhurbaşkanı Erdoğan her adımı 2019 seçimlerini hesap ederek atıyor. Tek hedef 2019’da ilk turda yüzde 50 artı 1’i sağlayarak cumhurbaşkanı seçilmek” ifadelerini kullandı.

KUZU: SİYASETİN ADALETİ YOK. NE YAPALIM ALLAH'A HAVALE EDİYORUM

Diğer yandan aslen Develili olan İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, 19 Temmuz 2017’de yeni kabine açıklandığında sitemle sosyal medya paylaşımı ile gündeme gelmişti. Kabine revizyonu sonrası açıklanan yeni Bakanlar Kurulu'nda ismi yer almayan AK Parti milletvekili Burhan Kuzu, ilginç bir tweet atmıştı. Burhan Kuzu, kendisine Twitter hesabından, Ersoy Dede'nin "Olsun be Burhan Hocam" şeklindeki mesajına "Ersoy, siyasetin adaleti yok. Ne yapalım Allah'a havale ediyorum'' yanıtını verdi.

 

Hürriyet Gazetesi Yazarı Selvi'nin yazısı için linki tıklayınız...

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/erdoganin-2019-hesabi-40627190