Deprem Uzmanından, Özhaseki'ye 'yetki' cevabı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, MHP'li İsmail Özdemir'in deprem sorularına verdiği yanıt tartışmaları beraberinde getirdi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Deprem Uzmanından, Özhaseki'ye 'yetki' cevabı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’in, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye ‘Kayseri'nin depreme dayanıklı bölgeleri nerelerdir?’ sorusuna verdiği yanıt tartışmaları beraberinde getirdi. Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, Bakan Özhaseki’nin, MHP’li Özdemir’e verdiği yanıta dikkat çekerek, “Deprem mühendisliği ile bağdaşmayan bir görüş” ifadelerini kullandı. Özhaseki’nin zemin etütleri ile ilgili yetki ve sorumluluğun ilgili belediyelerde olduğunu işaret etmesine yönelik açıklamalarını da değerlendiren Demirtaş, soru önergesinde bahsi geçen ‘mikrobölgeleme etütlerine’ dikkat çekerek,  “Bu yetki Bakanlığınızda” dedi.
ÖZHASEKİ’DEN, ‘KAYSERİ’NİN DEPREME DAYANIKLI BÖLGELERİ NERESİ?’ SORUSUNA YANIT! Haberin detayları için TIKLAYIN
Deprem Uzmanından, Özhaseki'ye 'yetki' cevabı!
YETKİ BAKANLIKTA
Deprem konusunda yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in, Bakan Özhaseki’ye yönelttiği deprem sorularına ve bu yöndeki sorulara verilen yanıtlara yönelik yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:  Sn. Bakan Mehmet Özhaseki fay zonlarından uzak yapılaşma mühendislik jeolojisi ve deprem mühendisliği ile bağdaşmayan bir görüş Bu görüşü kimler veriyorsa, 17 Ağustos-12 Kasım 1999 ve 6 Şubat 2023 depremi yüzey kırıklarını incelesinler. Kaç bina yüzey faylanmasından yıkılmış? % 1. Kayseri milletvekili Kayseri ili ve ilçelerinin İmar Planına Esas Mikro bölgeleme etütleri; Tehlike Haritaları ve Yerleşime Uygunluk Değerlendirmesi yapılıp yapılmadığını sormuş, bu yetki Bakanlığınız Mekansal Gen. Müdürlüğü, Yer Bilimsel Etüt Dairesi'ne ait.
Deprem Uzmanından, Özhaseki'ye 'yetki' cevabı!KAYSERİ’DE DEPREME DAYANIKLI BÖLGELER NERELER?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, MHP’li Özdemir’in deprem sorularına yönelik verdiği cevapta, binaların zemin etütleri konusunda yetkinin belediyelerde olduğunu belirtti. Bakan Bakan Mehmet Özhaseki, “Kayseri'nin depreme dayanıklı bölgeleri nerelerdir?” sorusuna da net cevap vermedi ve şu ifadeyi kullandı: Fay zonlarından uzak, kayalık, süreksizlik aralığı düşük bölgelerin depreme dayanıklılık yönünden daha sağlam zemin olduğu söylenilebilir" ifadelerini kullandı. Dr Demirtaş'ın, Özhaseki'nin açıklamalarını eleştirdiği  Haberin detaylarını okumak için TIKLAYIN