Deprem uzmanı Kayseri'de hangi mahalleden 'fay hattı geçmiyor' dedi

Kayseri Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, Kayseri'deki fay hatları ile ilgili bilgiler vermeye devam ediyor. Evsen, bakın bu kez hangi mahalle hakkında soruyu yanıtladı? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Deprem uzmanı Kayseri'de hangi mahalleden 'fay hattı geçmiyor' dedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

6 Şubat’ta art arda yaşanan iki büyük depremin ardından nerdeyse tüm Türkiye sallandı ve ara ara küçük ya da büyük sarsıntılar devam ediyor. Bu nedenle vatandaşların tedirginlikleri sürerken fay haritaları konusunda uzman isimlerden bilgi edinmek için internet tarayıcıları ve sosyal medyadan araştırmalar yapıyor.  

Bu kapsamda Kayseri’nin önde gelen Jeoloji Mühendislerinden Adnan Evsen, kentteki fay hatları ile ilgili paylaşımlarını sürdürüyor. Takipçilerinden gelen soruları yanıtlayan Evsen, vatandaşları da bilgilendiriyor. 

Evsen, Kayseri’de yer alan fay hatlarını incelerken, geçtiğimiz gün fay haritası paylaşmış ve Konaklar, Mimarsinan, Mimsin, Gökken, Germir ve Ahievran Mahalleleri gibi bölgelerin zemini hakkında bilgi vermişti.  

O mahalleden fay hattı geçiyor mu?

Bunun üzerine Evsen’e bir vatandaşın “Kocasinan Zümrüt Mahallesi’nden fay hattı geçiyor mu?” sorusuna yöneltti. Evsen ise yanıt olarak Zümrüt Mahallesi’nden fay hattının geçmediğini söyledi.