Deprem uzmanı ifşa etti!

Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen deprem hakkında bilgi verme vaadiyle vatandaşları dolandıranlara sert sözlerle yüklendi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Deprem uzmanı ifşa etti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen deprem hakkında bilgi verme vaadiyle vatandaşları dolandıranlara sert sözlerle yüklendi. Deprem uzmanı Serkan İçelli X üzerinden yaptığı paylaşım ile deprem hakkında insanları kandıran ve bilgi verme vaadiyle para talep eden kişinin yazışmasını yayımladı ve paylaşımı deprem uzmanı Adnan Evsen'e gönderdi. Evsen söz konusu yazışmayı alıntılayarak X hesabı üzerinden paylaştı. Evsen, 'Vay sahtekar' dedi.

Söz konusu 'ahmetyakutofficiall', 'Deprem Tahmin ve Araştırma Merkezi Destek Grubu' adlı hesaba ait yayımlanan yazışmalarda ise bir vatandaş hesaba, 'Malatyalıyım, Malatya depremi için takip etmek istiyorum bilgi amaçlı' şeklinde bir mesaj gönderdi. Hesap ise gelen mesaja yanıt olarak: "Merhaba biliyorsunuz deprem sayfamda İnstagram bazı paylaşımlarıma sınırlama koydu. Ayrıca fake hesaplar yüzünden sayfam bir çok kez saldırıya uğradı. Bu yüzden hem üzerinde çalıştığım Jeomanyetizma projemi geliştirmeme katkı hem de deprem bölgelerine gidip gelmemde kolaylık olması adına hesabıma göndereceğiniz 200 TL karşılığında aramıza katılabilirsiniz. Kabul ederseniz İBAN bilgilerimi sizinle paylaşıyorum. Ayrıca parayı gönderdikten sonra dekontu iletirseniz katılımınızı sağlarım." ifadelerini kullandı.

Yazışmaları deprem uzmanı Serkan İçelli'ye ileten bir vatandaş ise mesajında şu ifadelere yer verdi: "Hocam bu adam tam bi boş. Çektiği videoda 20 tane şehir sayıyor olan 3'lük 4'lük depremden sonra o şehirle ilgili kısımları kesip sadece orayı söylemiş gibi paylaşıyor insanları kandırıyor. Sayfasında yorum yazanları engelliyor. Beni de böyle engelledi sadece güzel yorumlar gözüküyor. Alelen dolandırıcılık yapıyorlar bunu sayfasının ismiyle ifşalayın lütfen milletin korkularını sömürüyorlar. Bu bir de diğer astrolog bozuntusu. İkisi aynı kafada."

İşte o yazışma!

Deprem uzmanı ifşa etti!