Denetçi uyardı: İflasla karşı karşıyasınız ve buna rağmen yönetim önlem almıyor..

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Ulaşım A.Ş. iflasın eşiğinde mi? Ortaya çıkaran rapora göre, şirket 'Teknik iflas' yani 'sermaye kaybı veya borca batık olma durumu' ile karşı karşıya. Buna rağmen yönetimin şirketin varlığını sürdürmesine yönelik herhangi bir tedbir alınmadığı ifade ediliyor. Raporda ayrıca şirket yönetimi uyarılırken, 'alımı yapılan danışmanlık hizmetlerinin yeniden gözden geçirilmesi ve bazı müdürlükleri birleştirilmesi' gibi uyarılarda yer alması dikkat çekti

Denetçi uyardı: İflasla karşı karşıyasınız ve buna rağmen yönetim önlem almıyor..
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Ulaşım Turizm İnşaat Taahhüt Proje Müşavirlik Telekominikasyon San. Tic. A.Ş. yani kısa adıyla Kayseri Ulaşım A.Ş. ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç içinde. Bu durum 2021 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporunda ortaya çıktı. Rapora göre, “teknik iflas” ile karşı karşıya kalan şirkette yönetim gerekli önlemleri almamış.
‘YÖNETİM KURULU TARAFINDAN ŞİRKETİN SÜREKLİLİĞİNİN SAĞLANMASINA YÖNELİK GEREKLİ ÖNLEMLERİN ALINMIYOR’
Sayıştay denetim raporunda yer alan bulguya göre, “Yönetim Kurulu Tarafından Şirketin Sürekliliğinin Sağlanmasına Yönelik Gerekli Önlemlerin Alınmadığı” ibaresi yer aldı. Şirketin mali tablolarını inceleyen Sayıştay Denetçileri, 2021 yılı açılış bilançosunda Şirket sermayesinin önceki yılda gerçekleşen zararlar nedeniyle % 98,9 oranında karşılıksız kaldığı, 2021 yılı içinde yapılan sermaye azaltımı ve artırımı sonucunda 195.000.000,00 TL tutarında özkaynakların artırıldığı, fakat 2021 yılı faaliyetleri sonucu oluşan dönem net zararı ile de yeniden Şirket sermayesinin % 92,9 oranında karşılıksız kaldığı tespit edildiğini ortaya çıkardı.  
 

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4