Demirtaş'tan, Jeoloji Mühendisleri Odasına eleştiri: Hiç bir geçerliliği yok!

Deprem Uzmanı Ramazan Demirtaş bugün Jeoloji Mühendisleri Odasının açıkladığı ve 7 büyüklüğünde deprem olması beklenen illeri yazdığı bildiriye tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Demirtaş'tan, Jeoloji Mühendisleri Odasına eleştiri: Hiç bir geçerliliği yok!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Deprem Uzmanı Ramazan Demirtaş bugün Jeoloji Mühendisleri Odasının açıkladığı ve 7 büyüklüğünde deprem olması beklenen illeri yazdığı bildiriye tepki gösterdi. Oda yaptığı yazılı açıklamada yer verdiği ifadelerde Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem olabilecek illeri açıkladı. Yapılan açıklamada: "Jeoloji Mühendisleri Odası'nın çalışmasına göre; Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Hakkari, Bursa, İzmir, Bolu, Tekirdağ, İstanbul, Adıyaman illerinde 7 büyüklüğünde deprem olabilir." ifadeleri yer aldı. 

Demirtaş'tan, Jeoloji Mühendisleri Odasına eleştiri: Hiç bir geçerliliği yok!Demirtaş'tan bildiriye yanıt gecikmedi. Demirtaş yaptığı yazılı açıklama ile bildiriye tepkisini dile getirerek: "Hiç bir geçerliliği yok..Deprem biliminde hiç bir karşılığı yok..
Deprem tehlike parametreleri içermeyen, fay yasası çıkartmak için yapılan temelsiz çıkışlar.. Depremleri İLLER ÜRETMEZ.. Depremleri FAYLAR ÜRETİR.. Bize FAYLAR ve DEPREM TEHLİKE PARAMETRELERİ ile gelsinler. Dikkate almaya gerek yok...
Bu saydıkları 24 il ve çevresinden geçen fayların önümüzdeki 100 yıl içinde, hepsinin aynı anda 7 ve üzeri deprem üretme riski KOCAMAN SIFIR.." dedi.Demirtaş'tan, Jeoloji Mühendisleri Odasına eleştiri: Hiç bir geçerliliği yok!