'Kayseri'de 7 şiddetinde deprem olacak' iddiası ile ilgili uzmanından açıklama!

Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem olma olasılığı olan yerler belli oldu. Peki bu listede Kayseri yer aldı mı? Jeoloji Mühendisler Odası Kayseri Şube Başkanı Mustafa Umut Özdemir, konuya ilişkin neler söyledi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

'Kayseri'de 7 şiddetinde deprem olacak' iddiası ile ilgili uzmanından açıklama!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma neden olmuştu. Depremlerde 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetmişti. O günden bu yana deprem sürekli kendini hatırlatmayı sürdürürken Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yaptığı bir çalışma dikkat çekti. Jeoloji Mühendisleri Odası altından doğrudan fay hattı geçen 24 il incelemeye aldı.

Yapılan çalışmaya göre Türkiye’de 7 büyüklüğünde deprem olma olasılığı olan iller belli oldu. Jeoloji Mühendisleri Odası'nın çalışmaları göre işte o iller; Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Hakkâri, Bursa, İzmir, Bolu, Tekirdağ, İstanbul, Adıyaman.

Listede yer alan Kayseri ise dikkat çekti. Kayseri’de geçtiğimiz günlerde 4.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem vatandaşları tedirgin etmişti. Konuya ilişkin Kayseri Olay haber merkezine konuşan Jeolojisi Mühendisler Odası Kayseri Şube Başkanı Umut Özdemir, bu çalışmaların 2020 yılında başladığını ifade etti. Özdemir, “2020 yılında altından fay geçen 24 ilde incelemeler yapılmaya başlanmıştı. Kayseri’nin raporu 2021 yılının Nisan ayında tamamlanarak, valiliğe, büyükşehir belediyesine, dönemin milletvekillerine ve bakanlığa gönderilmişti. Hatta Kahramanmaraş’ın raporu da Kayseri ile aynı dönem tamamlanmıştı. Ve ne yazık ki rapordakilerin hepsi yaşandı. İncelemeye alınan son ilin de raporu tamamlandı.” dedi.
'Kayseri'de 7 şiddetinde deprem olacak' iddiası ile ilgili açıklama