Demirtaş'tan 'gizemli çukur' yorumu!

Deprem Uzmanı Ramazan Demirtaş, Kayseri Olay'ın 'Kayseri'deki gizemli çukur' haberine yaptığı yorumda yer verdiği ifadeler ile Develili Araştırmacı Nezir Ötegen'i eleştirdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Demirtaş'tan 'gizemli çukur' yorumu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Deprem Uzmanı Ramazan Demirtaş, Kayseri Olay'ın 'Kayseri'deki gizemli çukur' haberine yaptığı yorumda yer verdiği ifadeler ile Develili Araştırmacı Nezir Ötegen'i eleştirdi.

Kayseri Olay 30 Ağustos tarihinde yayımladığı haberde, Develi ilçesine bağlı Kale köyü ile Yaylacık köyü arasında bulunan Yazıcam Ormanları ile Saim Budin Madencilik İşletmesi arasındaki tepede yer alan çukurun vatandaşların dikkatini çektiğini dile getirmiş ve Develili Araştırmacı Nezir Ötegen'in Meteor Çukuru hakkında bilinmeyenleri aktardığı açıklamalara yer vermişti.

Ötegen, tepeye yıllar önce düşen meteor ile ilgili olarak 2005 yılında Kayseri İl Özel İdaresi, Develi Belediyesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ortaklığında bir yüzey araştırma projesi yapıldığını söyledi.Demirtaş'tan 'gizemli çukur' yorumu!Ötegen sözlerini şöyle sürdürdü; “Develi İlçesi'ne bağlı Kale Köyü yakınlarında bulunan 80 metre çapında, 60 metre derinliğindeki çukur ile ilgili Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Meteorit ve Krater Araştırma Grubu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Özel ile araştırma görevlisi Özlem Kocahan ve Ebru Şengül'ün, yaptıkları ön araştırma 2005 yılında yapılarak, halk arasında 'Evren Çukuru' olarak adlandırılan çukurun ‘Çarpma Krateri’ olma ihtimali bulunduğu bildirildi.

Çukur ve çevresinde 1 ay süreyle inceleme yapan heyetin raporunda ‘Meteor Krateri' olabileceği değerlendirilen çukurun yüksek çözünürlüğe sahip uydu görüntülerinin sağlanmasına, Develi Belediyesi'nce hazırlanan topografik haritanın genişletilmesine, çukurla ilgili elde edilen tüm verilerin bilgisayar ortamına aktarılmasına, çukurda ve çevresinde değişimleri belirlemek için inceleme çukurları açılmasına, krater çukurunun modelinin hazırlanmasına ve bölgedeki incelemelerin sürdürülmesine karar verilmişti.” 

Demirtaş: Sağdakinde çarpma metamorfizması izi görüyor musunuz?

Deprem Uzmanı Ramazan Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinden Kayseri Olay'ın haberini paylaşarak yaptığı yorumda şu ifadelere yer verdi:

"Sol: Meteor (Çarpma) krateri
Sağ: Kayseri, Develi, Kaleköy'deki gizemli çukur..
İkisinin arasındaki farkı görebiliyor musunuz?
Sağdakinde çarpma metamorfizması izi görüyor musunuz?
Ülkemizde bilim UCUZ olunca, verisiz sonuca gitmek artık moda oldu."Demirtaş'tan 'gizemli çukur' yorumu!