'Kim aksi yönde açıklama yapıyorsa yalan söylüyordur!'

Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demircan, Kızılay'a Şeker satışı ile ilgili yaşanan süreçle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Demircan, konuyla ilgili fatura da paylaştı. Diğer yandan Demircan, Şeker Fabrikası'nın depremzedeler için alınan şekeri, Kızılay'a market fiyatından daha yükseğe sattığını söyledi.

'Kim aksi yönde açıklama yapıyorsa yalan söylüyordur!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demircan, Kızılay’a Şeker satışı ile ilgili yaşanan süreçle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Demircan, konuyla ilgili sosyal medya hesabından fatura da paylaştı. Diğer yandan Şeker Fabrikası’nın depremzedeler için alınan şekeri, Kızılay'a perakende fiyatına fatura ettiği de ortaya çıktı.
Demircan'dan Şeker Fabrikası yönetimine hodri meydan: Kim aksi yönde açıklama yapıyorsa yalan söylüyordur!
"FATURA KIZILAY'A KESİLDİ VE ÖDEMESİ KIZILAY'DAN ALINDI"
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetiminden gördüğü "usulsüzlükler" nedeniyle istifa ettiğini belirten ve bu yönde de istifa ettiği günden bu güne hukuk mücadelesini de sürdüren Metin Demircan, kamuoyunda tartışılan "Kızılay'a Şeker satışı" konusuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: Deprem bölgesinden ismini açıklamak istemeyen bir iş adamından, çocuklara mama için şeker yardımı istenir. Hayırsever şahıs bu hayrını, Kızılay üzerinden yapmayı uygun görür. Kızılay’ı arar. Akabinde Kızılay Şeker’le iletişime geçer. Fakat böylesine acil ve elim bir durum söz konusuyken, Şeker Fabrikası para yatmadan şeker sevkiyatını yapmaktan imtina eder. Kızılay parayı yatırdıktan sonra şeker sevkiyatı fabrika tarafından yapılır. Özellikle tekraren söylüyorum fatura Kızılay’a kesildi ve ödemesi Kızılay’dan alındı. Kim aksi yönde açıklama yapıyorsa yalan söylüyordur. Kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor. Bunları daha evvel açıklamıştım.  Bu açıklamamdan rahatsız olan yönetim, şahsımı ve bazı medya kuruluşlarını yalancılıkla suçlayan açıklamalarda bulundu. Biz Kızılay’a şeker vermedik dediler. Ama aslında Kızılay’a, Bim markette KDV dahil 21 TL olan ve deprem bölgesine gönderileceği de belli olan şekeri, bırakın iskonto yapmayı, piyasadan daha yüksek fiyatla, KDV siz 21.224 TL den verdiler. Üstelik üstüne 10.920 TL de nakliye ücreti eklenerek. “Yani BİM Markete göre 61 bin TL fazla ücretle.” Bizi yalancılıkla suçlayanlara şunu kesin bir şekilde söyleyeyim; bu güne kadar kesin olmayan, bilgisi ve belgesi elimde olmayan, yalan yanlış hele ki iftira boyutunda tek söz etmedim etmem de. Değil bunları paylaşmak. Bunun böyle olduğunu, her zaman da bu çizgide devam edeceğimi bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunarım.
İŞTE O FATURA...'Kim aksi yönde açıklama yapıyorsa yalan söylüyordur!'

Kayseri Şeker'den açıklama: Kızılay’a Şeker Satışı” diye bahsi geçen şeker satışı, deprem bölgesine yardım malzemesi gönderme amaçlı şeker almak isteyen bir firmaya yapılmıştır. Haberin ayrıntıları için TIKLAYIN