Değişikliği fark ettiniz mi?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti'den Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçen Akkışla Belediyesi'nde tabela değişti. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Değişikliği fark ettiniz mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimleri Akkışla’da mevcut başkan Ayhan Arslan ile Cumhuriyet Halk Partisi adayı Mustafa Dursun arasında geçmiş; CHP adayı yüzde 46.21 oy oranıyla 2 bin 7 oy alarak; bin 913 oy alan rakibi karşısında seçimleri önde tamamlanmıştı. Seçimlerin ardından AK Parti ilçe seçim kuruluna itiraz etmiş ancak talebi reddedilmişti. Mustafa Dursun’un mazbatasını alarak göreve başlamamsının ardından Akkışla Belediyesi’ndeki ilk değişiklik belediyenin tabelasında oldu. Belediyenin girişindeki Akkışla Belediyesi yazısına TC ibaresi eklendi. 

Değişikliği fark ettiniz mi?
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Akkışla İlçe Başkanı Mehmet Arslan, yıllardır özlemini duydukları bir olayı gerçekleştirdiklerini belirterek, ‘Yıllardır özlemimiz olan belediye seçimlerinde belediyeyi kazandık. Alkışlarımıza hayırlı olsun. Memleketimize hayırlı olsun. Bu arada aday adaylığı sürecimize de Sayın Başkanıma, ‘Başkanım belediye başkanlığını kazandığımızda ilk icraat olarak mazbata törenimize Akkışla Belediyesi'nin üzerine, kaldırılan TC levhasını koymak olsun’ dedik. Bu konuda istişare ettik. O da sağ olsun kabul gördü. Daha mazbatayı elimize almadan.  TC ibaresini tabelamıza takdırdık. Memleketimize ülkemize, Akkışlamıza hayırlı olsun diyorum’ dedi. 
Akkışla Belediye Başkanı Mustafa Dursun da Akkışla Belediyesi önünde yaptığı açıklamada, TC ibaresini yerine koymak için and içtiklerini belirterek, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Bu süreçte bayağı bir zorlandık. Bu sürecin sonunda da mutlu bir sona erdik. Bundan önce halkımız bizim için çalıştı. Biz de 5 yıl halk için çalışmaya geldik. Halkçı belediye başkanı geldik. İnşallah halkın menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğiz. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Daha önce bir başkanımızla istişare etmiştik. Onları kaldıracaksa ant içmiştik. Biz de koyacağız. Onlar kandıracak, biz koyacağız.’


Akkışla Belediye Başkanı Mustafa Dursun’un ilk icraat olarak belediyenin tabelasına TC ibaresini ekletmesi, bir zaman sıkça gündeme gelen resmi kurumların tabelalarındaki TC ibaresinin kaldırılması tartışmalarını da yeniden alevlendirecek gibi görünüyor.