Pınarbaşı itirazı reddedildi! CHP'den ilk açıklama

İl Seçim Kurulu tarafından itirazı reddedilen Cumhuriyet Halk Partisi'nden açıklama geldi. Açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz edileceği bildirildi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Pınarbaşı itirazı reddedildi! CHP'den ilk açıklama
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çekişmeli geçen Pınarbaşı seçiminin yankıları devam ederken seçimi iptali istenmiş ve İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilmişti. Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından konuyu İl Seçim Kurulu’na taşınmış ve dün yapılan başvuruyla itiraz edilmişti. 
İl Seçim Kurulu ise bugün kararı açıkladı ve itiraz reddedildi. CHP’den konuya ilişkin ilk açıklama geldi. Açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edileceği bildirilerek şu ifadeler kullanıldı; 

“Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu tarafından 03.04.2024 tarihinde verilen karar ile Pınarbaşı ilçesinde, halkımızın oyları ile kazandığımız seçim iptal edilmiş ve bu karara İl Başkanlığımız tarafından 04.04.2024 tarihinde İl Seçim Kuruluna itiraz edilmişti.
İl seçim kurulu tarafından 05.04.2024 tarihinde tarafımıza tebliğ edilen karar ile itirazımızın reddedildiği bildirilmiş olup karara karşı Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edeceğimizi bildiririz.
Pınarbaşı’dan Kayseri’ye ve tüm Türkiye’ye yeniden haykırıyoruz. Pınarbaşı’da biz algılarla, hakimlere, üyelere baskıyla, tehditle değil halkımızın desteğiyle sandıkta kazandık. 
Hukuk mercilerinden verilen gerekçesiz, dayanaksız, Yüksek Seçim Kurulu içtihatlarına aykırı, hukuk dışı baştan savma kararlar karşısında da biz yine kazanacağız.
Hak yemeyiz, hakkımızı da yedirmeyiz. Halkımızın hiç şüphesi olmasın! Adalet er ya da geç yerini bulacak! Pınarbaşı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin olacak! Pınarbaşı’na Deniz gelecek…”