Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri'ye geliyor

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan 06.05.2023 Cumartesi günü Kayseri'ye geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri'ye geliyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Yerel seçimlere 8 gün kala Cumhuriyet Meydanında yapılacak olan mitinge vatandaşın yoğun ilgisi bekleniyor. 2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 70.3 oy oranıyla Kayseri’de birinci olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın içinde yer aldığı Cumhur İttifakının oy oranı ise yüzde 72.1 idi ve Cumhur İttifakı 6 Ak Parti, 2 Milliyetçi Hareket Partisi olmak üzere toplam 8 milletvekili çıkarmıştı. 2023 seçimlerine Ak Parti Kayseri’de 6 milletvekili adayı ile gidiyor.
Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar
Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı: Ayşe Böhürler
Kayseri 3. Sıra Milletvekili Adayı: Şaban Çopuroğlu
Kayseri 4. Sıra Milletvekili Adayı: Murat Cahit Cıngı
Kayseri 5. Sıra Milletvekili Adayı: Sayın Bayar Özsoy 
Kayseri 6. Sıra Milletvekili Adayı: Mahmut Gürcan  

Cumhur İttifakı seçime 4 parti ile gidiyor bu partiler Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi. Dört partinin Kayseri’den gösterdikleri Milletvekili Adaylarının sayısı ise 33 bunların onu Büyük Birlik Partisinden, sekizi Yeniden Refah Partisinden, dokuzu Milliyetçi Hareket Partisinden, altısı Adalet ve Kalkınma Partisinden.