Cumhur İttifakı'nda seçim taktiği hazır

Cumhur İttifakı 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından Mart 2024'de yapılacak seçimlerde de zaferle çıkmanın planlarını yapıyor. Kayseri'de yerel yönetimlerde, 17-0 olan Cumhur İttifakı 2024 seçimlerinde de nasıl bir strateji izleyecek ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Cumhur İttifakı'nda seçim taktiği hazır
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi 14 Mayıs ve 24 Mayıs seçimlerinin ardından Mart 2024’te yapılacak seçimlerden de zaferle ayrılmanın planlarını yapıyor.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerel seçimlere yönelik "CHP ve HDP başta olmak üzere muhalefet partilerinin yönetimi altında inim inim inleyen belediyelerin mutlaka el değiştirmeli ve cumhurun yönetimine geçmeli" sözleri; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meclis kapandıktan sonra da kurmaylarına "sahayı boş bırakmayın" talimatı verdiği yöndeki haberler Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlere verdiği önemi gözler önüne seriyor. 
Kulislerden yansıyan bilgiye göre AK Parti yerel seçimler için 3 aşamalı bir çalışma süreci yürütecek. Çalışma sürecinin ilk aşamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan sahaya inerek vatandaşlarla bir araya gelecek. İkinci aşamada ise kabine üyelerinin il il programlar düzenleyerek, başta deprem bölgesi olmak üzere vatandaşlarla buluşacak. Üçüncü aşamada ise milletvekilleri ve belediye başkanları kırsala ağırlık veren bir çalışma programı ile alan çalışması yapacak. Geçtiğimiz günlerde Kayseri Olay’a açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm de yönetimlerinin onaylanmasının ardından yerel yönetimler için çalışmalara start vereceklerini duyurmuştu. 
MHP’de ise '2024'e doğru, diyar diyar Anadolu' temasıyla 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerine hazırlık sürecini resmen başlatmıştı. 

Cumhur İttifakı'nda seçim taktiği hazır
KAYSERİ’DE NE OLACAK
Cumhur İttifakı 2019 seçimlerinde 17 belediyeden 16’sını almış, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek’in İYİ Parti’den AK Parti’ye geçmesiyle durum 17- 0 olmuştu. Sarız, Pınarbaşı, Özvatan ve Sarıoğlan’da MHP’li belediye başkanları hizmet verirken diğer 13 ilçe de AK Partili belediye başkanları hizmet veriyor. 2024 seçimlerinde AK Parti ve MHP’nin kazandıkları ilçelerde devam etmesi öngörülüyor. Ancak MHP’nin beklentisi kurulacak yeni bir ilçenin MHP’ye bırakılması. Bilindiği üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür” sözleriyle yeni il ve ilçelerin işaretini vermişti. Beklentiler, Kayseri’de yeni bir merkez ilçe (Gesi, Erkilet) kurulması ve bu ilçenin de MHP’ye bırakılması yönünde…