24 aile hakkında işlem yapıldı, işte sebebi!

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü, Temmuz ayı faaliyet raporunu açıkladı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde...

24 aile hakkında işlem yapıldı, işte sebebi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Temmuz ayı faaliyet raporunu açıkladı.

Haber Merkezimizin geçtiğimiz günlerde dile getirdiği; Ana caddelerde, kavşaklarda ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kağıt toplayan çocuklara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, Çocuk Şube Müdürlüğü 24 aileye işlem yapıldığını duyurdu.

24 aile hakkında işlem yapıldı, işte sebebi!

Sürücüler yetkililerden bu sorunun bir çözüme ulaştırılmasını istiyor

Son dönemlerde Kayseri’deki en işlek trafik ışıklarında bekleyerek trafik ışığının kırmızı yanmasıyla duran araçların camlarını zorla silen, mendil satmaya çalışan, para isteyen bu kişilerden sürücüler şikayetçi. Sürücüler hem trafik güvenliğini tehlikeye atan hem de rahatsız ederek dikkatlerini dağıtan bu kişilere karşı önlem alınmasını istiyor. 

Kayseri'de son dönemlerde ortaya çıkan trafik ışığı önlerindeki rahatsız edici bu kişiler, araç camlarını zorla silmesi, mendil satmaya çalışması sürücülerin tepkisine neden oluyor. Yetişkin yaşlarda olan bu kişilerden kadın sürücüler daha çok şikâyetçi. Kadın sürücüler özellikle ne yapacaklarını kestiremediklerinden dolayı para vermeyi tercih ediyor. 

Çocuk Şube tarafından yayımlanan aylık faaliyet raporu ise şu şekilde

"Çocuk Şube Müdürlüğümüzün 1-31 Temmuz 2023 Tarihleri Arasındaki Faaliyetleri
Ana caddelerde, kavşaklarda ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kağıt toplayan çocuklara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, (24) aileye Türk Ceza Kanununun 233. maddesinde belirtilen “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali” suçundan; (31) şahsa Kabahatler Kanunun 33.  maddesinden işlem yapıldı. 

İlimiz merkezinde bulunan park, bahçe, metruk binalar, alkol ve tütün satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları vb. yerlerde yapılan (44) farklı Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulamasında: (1665) kişi sorgulandı, aranması olan (22) şahıs yakalandı.
(31)’i internet ve playstation salonu olmak üzere (173) umuma açık işyeri/park bahçe/metruk bina kontrol edildi."