- Haberler
- Siyaset
- Cuma günü Kayseri'ye gelecek olan Erdoğan'ın ziyareti öncesi CHP paylaştı: Erdoğan'a kaldıysak yandık!
Cuma günü Kayseri'ye gelecek olan Erdoğan'ın ziyareti öncesi CHP paylaştı: Erdoğan'a kaldıysak yandık!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi İlçe Başkanı Turan Arık, mahalle ve ev ziyaretlerini sürdürüyor. Arık, İldem bölgesindeki ev ziyaretini paylaştı. Ziyarette ekonomik sıkıntılar yaşayan ve ev kirasını ödemekte dahi zorluk çeken yaşlı bir kadının, 'Erdoğan'a kaldıysak yandık!' sözleri dikkat çekti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi İlçe Başkanı Turan Arık, beraberindeki partilileriyle birlikte Melikgazi ilçesi İldem bölgesinde ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Arık yaşlı bir kadının evine misafir oldu. Yaşlı kadın yaşadığı ekonomik sıkıntılardan yana Arık’a dert yandı. Yaklaşık 8 bin 500 lira emekli maaşı aldığını dile getiren yaşlı kadın, en düşük emekli aylığının 12 bin lira olmadığını belirterek, ‘Bu konuda yalan söylüyorlar. Hepsi yalan’ ifadelerini kullandı.
‘Mülakatı kaldırdı mı? Zenginler geçiyor, fakirlerin önüne taş koyuyor’
İktidarın seçim öncesi mülakat konusunda verdiği sözleri de hatırlatan yaşlı kadın, ‘Mülakatı kaldıracağım dedi. Kaldırdı mı? Zenginler geçiyor, fakirlerin önüne taş koyuyor’ diye konuştu.
Yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çeken vatandaş: Erdoğan’a kaldıysak yandık!
8 bin 500 lira emekli aylığı aldığını ancak bunun 5 bin lirasının ev kirasına gittiğini dile getiren yaşlı kadın, geçim sıkıntısı yaşadığını belirterek, ‘5 bin TL kira veriyorum, ev sahibi 10 bin lira etti. 6, 5’a razıyım. Aidat ile elektriğe de 1685 lira verdim. Ne yapalım’ dedi. Yaşlı kadının, ‘Erdoğan’a kaldıysak yandık’ sözleri de dikkat çekti. Yaşlı kadının sözlerini paylaşan CHP Melikgazi İlçe Başkanı Turan Arık, yaşanan ekonomik sıkıntılara vurgu yaparak, vatandaş artık nefes alamaz durumda olduğunu söyledi.
‘Bu yokluk, bu yoksulluk, bu umutsuzluk iktidarın eseri!’
AK Parti iktidarına yüklenen Arık, ‘Enflasyon altında ezilen halkımızın çığlığını duyduk, dertlerini dinledik. Bir dokunduk, bin ah işittik. Bu yokluk, bu yoksulluk, bu umutsuzluk sizin eseriniz! Bu ülkenin insanına reva gördüğünüz maaşlarla siz değil bir ay, bir hafta geçinin de görelim’ diye konuştu.
‘Vatandaş artık bu iktidarın yalanlarından bıkmış’
Cuma günü AK Parti il kongresi için Kayseri’ye gelecek olan Cumhurbaşkanı ve ayı zamanda AK Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretini de hatırlatan Arık, ‘Vatandaş artık bu iktidarın yalanlarından bıkmış, vaatlerinden usanmış, yorulmuş durumda. Kayserili bir teyzemiz, cuma günü Kayseri’ye gelip pembe tablo çizecek Erdoğan’a, kara tabloyu şu sözlerle özetliyor: Erdoğan’a kaldıysak yandık. Tabii anlayabilirlerse!’ dedi.
‘Gerçekleri cesurca dile getirmeye devam edeceğiz’
Vatandaşların sesi olmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Turan Arık, ‘Gerçekleri cesurca dile getirmeye devam edeceğiz. Bu halk da bu şehir de sahipsiz değil! Cumhuriyet Halk Partisi Melikgazi İlçe Başkanlığı olarak, adaletin, eşitliğin ve dayanışmanın temsilcisi olmaya geliyoruz! Kimsesizlerin kimsesi olacak, birlikte daha güçlü bir Melikgazi inşa edeceğiz’ şeklinde konuştu.