Coşkun'un çağrısı sonuçsuz kaldı

Saadet Partisi İl Başkanı Baki Coşkun, belediyelere seslenerek fiyat artışlarının vatandaşlara yansıtılmamasını istemişti. Coşkun'un çağrısının üzerinden 24 saat geçmeden Kayseri'de ulaşıma zam geldi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Coşkun'un çağrısı sonuçsuz kaldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi İl Başkanı Baki Coşkun, dün il binasında basın toplantısı düzenleyerek zamlara dikkat çekmişti. Coşkun basın açıklamasında belediyelere çağrıda bulunarak, “Yakın zamanda şehrimizde suya yapılan fahiş zammı ise kabul etmemiz mümkün değildir. Dar gelirli vatandaşımız artık temel gıdalarını dahi almakta zorlanırken suya bu kadar zam yapılması vatandaşı artık canından bezdirmiştir.
Tabi bu genel gündemin yanında asıl buradan başta büyükşehir belediyesi olmak üzere diğer tüm belediyelerimize bir uyarıda bulunmak istiyorum. Akaryakıta ve diğer bütün kalemlere yapılan zamları sakın ola ki vatandaşa sunulan hizmetlere yansıtayım demeyin. Belediyeler “Sosyal Devletin” en büyük teminatlarıdır. Vatandaşa ucuz ulaşım, alt yapı, temizlik ve diğer hizmetleri yapmakla mükelleftir. Bu zamları vatandaşa yansıtmak yerine israf, gösteriş ve yanlış yatırım politikalarından vazgeçin.
Biz burdan uyarıyor ve takipçisi olacağımızı peşinen belirtiyoruz. Ekonomik olarak bizi okjisensiz bırakanlarla bir olup bir de milletin üstüne siz gitmeyin. Ticarethane mantığıyla kâr amaçlı belediye yönetilmeyeceği bir kez daha hatırlatıyor, halkımıza bu artışları yansıtmayacağınızı ümit ediyor ve bekliyoruz” demişti. 
Coşkun’un bu çağrısının üzerinden 24 saat geçmeden Kayseri’de ulaşıma zam geldiği haberi geldi. Ulaşım ücretleri yaklaşık yüzde 25 zamlanarak; tam bilet 11,50 TL, indirimli bilet 6,25 TL oldu.