Son Dakika! Kayseri'de ulaşıma zam geldi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından, şehir içi ve bölgesel taşıma ücret tarifelerine zam geldi. Tam ve öğrenci bilet kaç TL oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay'ın, Kayseri Haberinde....

Son Dakika! Kayseri'de ulaşıma zam geldi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından, şehir içi ve bölgesel taşıma ücret tarifelerine zam geldi.

Toplu ulaşıma gelen zama akaryakıt, işçilik, bakım ve yedek parça giderleri gerekçe olarak gösterildi.  Yeni düzenlemeye göre tam bilet 8.50 TL'den 11,50 TL'ye, indirimli bilet 4.75 TL'den 6,25 TL'ye çıktı. Aylık abonman kartlardan 150 biniş abonman tam kartı 1 binişi 3.26 TL’ye gelecek şekilde 490 TL olarak belirlendi. 150 biniş abonman indirimli de 1 binişi 1.16 TL’ye gelecek şekilde 175 TL olarak güncellendi..

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden toplu ulaşım kullanıcıları için 30 biniş kredili ve 300 TL ücretiyle yeni bir tam abonman kart kullanıma sundu.İlçe toplu ulaşım tarifelerinin de yeniden belirlendiği güncel tarifenin 20 Temmuz 2023 tarihinden itibaren il genelinde uygulamaya başlanacağı kaydedildi.

Diğer yandan 80 dakika içerisinde 2 ücretsiz aktarma uygulamasının da devam edeceği açıklandı.