Çopuroğlu yine tuttuğunu kopardı: Sera Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor

Gündeme getirdiği konular kadar, bu konuları takip etmesi ve sonuca ulaşmasını sağlamasıyla dikkat çeken Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, yine tuttuğunu kopardı. Çopuroğlu'nun girişimi ile Kocasinan'ın çehresini değiştirecek Jeotermal Sera Organize Sanayi Bölgesi için kamulaştırma çalışmalarına start verilmiş oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Çopuroğlu yine tuttuğunu kopardı: Sera Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Seçildiği günden itibaren gündeme getirdiği konular kadar, bu konuları ısrarlı takibi ve sonuca ulaştırmasını sağlamasıyla dikkat çeken AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, yine gündeme getirdiği bir konuyu sonuca ulaştırmayı başardı.  Çopuroğlu, geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Ali Yumaklı ile görüşerek, Düver, Elmalı Jeotermal Sera Organize Sanayi Bölgesi için yapılacak kamulaştırma işlemlerinin hızlandırılması talebini dile getirmişti. Çopuroğlu’nun bu girişiminin ardından bölgenin çehresini değiştirecek olan,Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin temelini oluşturacak olan kamulaştırma çalışmalarının başlamasını içeren Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Söz konusu kararda; “Kayseri Kocasinan Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesinin genel yerleşim ve üst yapı modül projeleri ile imar ve parselasyon planlarının onaylanarak alt yapı inşaatlarına başlanabilmesi ve bölgenin kuruluşu ile ilgili iş ve işlemlerin bir an önce tamamlanarak faaliyete geçirilebilmesi amacıyla ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların Kayseri Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.” denildi. 
Çopuroğlu, yaşanan gelişmeyi sosyal medya hesaplarından duyurarak, “Gayretlerimiz sonuç verdi. Hayırlı olsun Kayseri…” mesajını paylaştı.