Çopuroğlu'nun ısrarlı mücadelesi sonuç verdi

Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu'nun ısrarlı mücadelesi sonuç verdi. Çopuroğlu'nun ısrarla gündeme getirdiği, yedieminde hacizli malların satışını 1 Kasım 2023 tarihi itibariyle başlıyor. Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak gelişmenin ayrıntıları Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Çopuroğlu'nun ısrarlı mücadelesi sonuç verdi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Görenlerin içini yakan çürümeye terk edilmiş yediemindeki hacizli mallarla ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu’nun ısrarlı mücadelesi sonuç verdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili olarak sosyal medyadan, Yedieminlerde bulunan ve icra hukuku kapsamında artık hukuken muhafazasına gerek kalmayan mahcuz malların tasfiyesini taraf menfaatini ve kamu yararını gözeterek çözüme kavuşturduk.  Muhafaza tedbirine konu haciz kalkmış olup da halen yedieminlerde muhafaza edilen malların kanuni istisnalar hariç (gümrük idaresi, tahsil dairesi) öncelikle borçlu tarafından teslim alınması, böylelikle borçlu menfaatinin korunması sağlanmıştır. Borçlunun mal üzerindeki mülkiyet hakkını kullanmaması durumunda ise rehin hakkı sahibine imkân tanınarak rehinden kaynaklı haklarını kullanması teşvik edilmektedir” açıklamasını yaptı. 

Çopuroğlu'nun ısrarlı mücadelesi sonuç verdi
1 Kasım 2023’te yürürlüğe girecek uygulama ilgili olarak Kayseri Milletvekili Çopuroğlu, geçtiğimiz günlerde konuyu bir kez daha Adalet Bakanı Tunç’a iletmişti. Bu konuda atılan adımın ardından Çopuroğlu, “Geçtiğimiz günlerde TBMM’de Adalet Bakanımız Yılmaz TUNÇ’a Yedieminde bekleyen hacizli malların ekonomimize kazandırılması konusunu arz etmiştik. Bu konuyu dikkate alarak çalışmaları tamamlayan 1 Kasım Tarihinde yürürlüğe girecek ve bu hacizli mallar ekonomimize kazandırılacaktır” ifadeleriyle takipçilerine müjdeli haberi verdi. 
Tüm süreçlerin işletilmesine karşın mülkiyet devrinin gerçekleştirilememesi durumunda ise söz konusu malların çürümeye bırakılarak ülke ekonomisine ve çevreye vereceği zararları önlemek amacıyla Türkiye Kızılay Derneğine bedelsiz olarak devri yapılacak.