Çiftçilerin isyanına CHP'li Genç'ten destek geldi!

Kayseri'deki Ziraat Odaları, 2024 yılı buğday ve arpa alım fiyatlarına tepki gösterdi. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Ziraat Odalarının eleştirilerine destek vererek, tarımın stratejik önemine vurgu yaptı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Çiftçilerin isyanına CHP'li Genç'ten destek geldi!

2024 yılı buğday ve arpa alım fiyatlarının açıklanmasının ardından, Kayseri'deki Ziraat Odaları'ndan açıklanan fiyatlara tepkiler gelmeye başladı. Yeni açıklanan fiyatlara göre ekmeklik buğday 9.250 TL, makarnalık buğday 10.000 TL, arpa ise 7.250 TL olarak alım yapılacak. Ancak bu fiyatlar, çiftçiler arasında memnuniyetsizlik yarattı.

Kayseri’de Tomarza Ziraat Odası Başkanı Sami Nalbant, Melikgazi Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çelebi, Develi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Murat ve Bünyan Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özsolak, açıklanan hububat alım fiyatlarına tepki gösterdiler.

Ziraat Odaları'nın tepkilere destek veren CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, "Milli Savunma tarımdan geçer; güçlü ve sağlıklı bir toplum, ancak kendi gıda güvenliğini sağlayabilen bir ülke ile mümkündür." diyerek, Ziraat Odalarına destek verdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Milletvekili Genç, "Bugün, ilk defa iktidarın yanlış tarım politikalarını yüksek sesle dillendiren Kayseri Ziraat Odası Başkanlarını kutluyorum. Umuyorum ki bu bir başlangıç olur. Unutulmamalıdır ki, Milli Savunma tarımdan geçer; güçlü ve sağlıklı bir toplum, ancak kendi gıda güvenliğini sağlayabilen bir ülke ile mümkündür. Tarım, yalnızca ekonomik bir faaliyet değil, aynı zamanda stratejik bir öneme sahiptir" dedi.

Genç, ayrıca tüm üreticilere çağrıda bulunarak, "Bu vesileyle tüm üreticilerimizi 14 Haziran’da Tekirdağ’da gerçekleştireceğimiz mitingimize davet ediyorum." ifadelerini kullandı.