Çİftçilere dikkat çeken uyarı

Müdürlük, bahar mevsiminde artan zirai ilaçlama faaliyetlerine karşı çiftçileri uyardı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Çİftçilere dikkat çeken uyarı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bahar mevsiminde artan zirai ilaçlama faaliyetlerine dikkat çekerek arıcıların korkulu rüyası haline gelen bilinçsiz ilaçlama konusunda çiftçilere uyarılarda bulundu. Özellikle zirai ilaçlamanın sıkça gerçekleştirildiği bu dönemde, arıcıların karşılaştığı endişe verici durumlara dikkat çekti.

Çİftçilere dikkat çeken uyarı

"Arı Olmazsa Tarım Olmaz" sloganıyla yapılan bilgilendirmelerde, doğal döllenmeye büyük katkı sağlayan arıların tarım ilaçlarına maruz kalmamaları için ilaçlamanın akşam ve gece saatlerinde yapılması istendi.Meyvelerin, bitkilerin her şeyin tozlanması için arının şart olduğu bu yüzden öğle vakti arının uçum zamanı ilaç atılırsa arıya çok zarar verdiği belirtildi. Arılar doğal döllenmeye büyük katkı sağları ve tarımın devamlılığı için hayati öneme sahiptir. Tarım ilaçlarının doğru zaman ve şekilde kullanılmasıyla hem bitkilerin verimi artacak hem de arıların zarar görmesi engellenecektir.

Çİftçilere dikkat çeken uyarı

Müdürlük, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı bilgilendirme paylaşımında da, "Zirai ilaçlamalarınızı arıların uçmadığı akşam ve gece saatlerinde yapın. İlaçlarınız daha yararlı olsun. Arılar ölmesin" şeklinde vatandaşlara çağrıda bulundu.

Çİftçilere dikkat çeken uyarı