Burası Kayseri'de... İlçeye yeni bir heyecan katacak

Kayseri, kış sporlarının yanı sıra su sporlarında da önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Burası Kayseri'de... İlçeye yeni bir heyecan katacak

Kayseri, kış sporlarının yanı sıra su sporlarında da önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor. Özellikle Yamula Barajı'nda kurulan Kuşçu Su Sporları Merkezi, kano, yelken ve kürek müsabakaları için alternatif bir merkez olarak planlanıyor. Ayrıca, debisi azalan Zamantı Irmağı da kano tutkunlarının ilgisini çekecek yeni bir adres haline gelmeye aday.

Vali Gökmen Çiçek'in öncülüğünde Kayseri'de su sporları alanında yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Tomarza İlçesi'nde bulunan Zamantı Irmağı üzerinde yapılan su sporları, kanoda bölgeye yeni bir heyecan katıyor. Tomarza Kaymakamlığı, Tomarza Belediyesi, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Tomarza Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Zamantı Irmağı'nda yapılan kano sporu için çalışmalar sürdürülüyor.

Bu girişimlerle birlikte, Kayseri'de su sporları özellikle Tomarza'da Zamantı Irmağı üzerinde gerçekleştirilecek kano etkinlikleriyle daha da ivme kazanacak gibi görünüyor.