CHP Pınarbaşı'nı İl Seçim Kurulu'na taşıdı: Adalet istiyoruz!

Pınarbaşı seçimlerinin iptal edilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi, 'Adalet istiyoruz' diyerek konuyu il seçim kuruluna taşıdı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

CHP Pınarbaşı'nı İl Seçim Kurulu'na taşıdı: Adalet istiyoruz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi, ilçe seçim kurulu kararı ile iptal edilen Pınarbaşı Belediye Başkanlığı seçimlerinin peşini bırakmıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Deniz Yağan ve partililer Yüksek Seçim Kurulu önünde basın açıklaması yaparak, dilekçelerini İl Seçim Kuruluna teslim etti. Burada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, 31 Mart Seçimlerinin MHP İlçe Başkanı ve belediye başkan adayının baskısı ve ilçe seçim kurulu hakimi üzerinde yaptığı darp girişimleri sonucu iptal edildiğini belirterek, ‘Maalesef Deniz Başkanımız 319 oyla açık bir şekilde kazanmış olduğu bir yarış gasp edilmek üzeredir. Biz buna müsaade etmeyiz. Nedeni şu; ıslak imzalı belgeler elimizde. MHP'nin sandıktaki görevlisi imzasını atmış, İYİ Parti'ninki atmış, diğer siyasi partilerin temsilcileri imzayı atmış. Tutanaklardaki sonuçlarla sandıktan çıkan oy sayısı birebir örtüşüyor. İtiraz ediliyor. Tekrar sayılıyor. Birebir örtüşüyor. Demek ki burada bir gasp yok. Burada Deniz Başkan'ın belediye başkanını kazandığının açık belgesi vardır. Biz burada ne hakkımızı yediririz, ne de hak yeriz arkadaşlar. Bizim hakkımızı bize teslim edin. Halkın iradesine ipotek koymayın. Halk kararını vermiş, seçimde oyunu kullanmış, tasnifler yapılmış. Oy sayımı yapılmış, itirazlar olmuş. Tekrar sayılmış, tekrar Deniz Başkanımız 319 oyla seçilmiş. Hakkımızı verin, biz hakkımızı istiyoruz…” dedi. 

5 yıl önce de oldu!

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, 2019 seçimlerinde Deniz Yağan’ın kazandığını ancak zorbalıkla masa başında belediye başkanlığının kaybedildiğini belirterek, Bu sefer Pınarbaşı örgütü bu sefer masa başında kaybetmeyeceğiz diye 36-40 yakın uyumadan sandıklarına sahip çıkmıştır. İstanbul seçimleri sonuçlanmıştır. Ama halen daha Pınarbaşı seçimleri sonuçlanmamış.  Neden biliyor musunuz? Kabullenemiyorlar. Bunun bir hizmet yarışı olduğunu bilmiyorlar. Bunu sanki bir savaşmış gibi düşünüyorlar. Ve adliyede yaşanan Türk hakimine yapılan hakaretler ve darp aslında başlı başına bir utançtır. Seçimlerin iptal edilmesinden daha da büyük bir utançtır. Ama bizler yılmayacağız. Sayın genel başkanımızın söylediği gibi biz ne kimsenin hakkına tecavüz ederiz, ne de kimsenin bizim hakkımızı elimizden almasına müsaade ederiz. Artık meydanı boş bulmak yok. Öyle kabalıklarla, zorbalıklarla insanları sindirerek, istedikleri sonuçları alacakları dönemler bitti artık. Otuz bir Mart seçimleri şunu gösterdi tüm Türkiye'de. Artık halk size dur diyor. Sizi zorbalıklarınıza, sizin adaletsizliğine, sizin adam kayacığınıza, sizin rantçılığınıza artık hayır diyor. Pınarbaşı halkı da buna hayır dedi. O zaman bize düşen bütün yasal süreçleri takip edeceğiz. Bugün İl Seçim Kurulu'na itirazımızı yapıyoruz’

CHP Pınarbaşı'nı İl Seçim Kurulu'na taşıdı: Adalet istiyoruz!

4 pusulanın 2’si iptal 2’si geçerli

2019 İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi gibi Pınarbaşı’da aynı zarftan çıkan 4 pusuladan 2’sinin iptal edildiğini belirten Keskin, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘Haklı itirazımızı yapıyoruz. Bakın bir zarfta 4 tane pusula var. 4 pusulanın 2 tanesini iptal ediyorlar. İlçe belediye başkanını ve belediye meclis üyeleri için kullanılan oylar iptal ediliyor. Oradaki büyükşehir ve muhtarlığı iptal ettirmiyorlar. Ya o zarfta hile varsa onları da iptal etmen lazım. Ve daha acısı şu arkadaşlar. O torbaları getirenler Cumhuriyet Halk Parti'nin üyeleri ve görevlisi değil. Seçim kurulunun görevlisi. Yani belki o 14 sandığın sandık başkanı da MHP'lidir veya AKP'lidir’ Keskin, İl Seçim Kurulu’nda görevli hakimlerin etki altında kalmadan doğru kararı vereceklerine inandığını da sözlerine ekledi. 

Adalet istiyoruz!

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ise konuşmasında, ‘Şunu söylemek istiyorum. Aslında biz adalet istiyoruz. Aslında biz demokrasi istiyoruz. Hukukun işlemesini istiyoruz. Maalesef çoğu yerde üç oyla beş oyla kazanılan yerlerde, özellikle AKP'nin, MHP'nin kazandığı yerlerde, mazbatalar veriliyor. Fakat bugün bakıyorsunuz 35 yıl sonra Pınarbaşı'nı kazanıyoruz. 350  oy farkı var ama mazbata verilmiyor. Yazıklar olsun diyorum. Başka bir şey demiyorum. 31 Mart'ta birçok yeri kazandık.  31 Mart'ta gerçekten de güzel bir başarı elde ettik. Birçok ili aldık. Birçok ilçeyi aldık. Pınarbaşı'nı da aldık. Maalesef ama maalesef masa başı oyunlarıyla Pınarbaşı'nı elimizden almaya çalışıyorlar. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Sonuna kadar bekleyeceğiz. Ve Pınarbaşı'nı tekrar alıp Deniz Başkanı'nı oraya oturtacağız”

CHP Pınarbaşı'nı İl Seçim Kurulu'na taşıdı: Adalet istiyoruz!

İtiraz ettikleri sandıkların hepsinde kendileri önde

“Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz” sloganları arasında konuşan, iptal edilen seçimleri önde tamamlayan CHP Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Deniz Yağan ise, ‘Halkımızın iradesiyle almış olduğumuz seçim tekrar Baki Ersoy'un zorbalığıyla elimizden alınmak isteniyor.
14 sandık üzerinde itirazda bulunmuşlardı. 14 sandık seçim kurulu müdürüyle, hakimiyle, 6 tane partinin temsilcileriyle gözlerinin önünde açıldı. Ve sandıkların hepsinde de en ufak bir hilenin olmadığı zaten açık açık belli oldu orada. Netice itibarıyla sayımlar yapıldı. Parti temsilcileri, kendi avukatları itiraz eden avukatlar dahil hepsinin imzasıyla tutanaklar tutuldu. O şekilde sisteme girildi. Ama bir sonraki gün itiraz edildi. Tekrar seçim iptal edilmek zorunda kaldı. İtiraz ettikleri sandıklarda hepsinde de kendileri öndeydi. Yani bizim orada herhangi bir hile yapmadığımız belli. Zaten o tür bir şeye kesinlikle biz teveccüh de etmeyiz. Ama bunlara rağmen seçim tekrar iptal edildi.’ diye konuştu.