CHP Kadın Kolları Başkanı Avcı: Şiddet, yoksulluk, temsilde adalet

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Burcu Avcı, 'Kadınların üç hayati sorunun olduğunu belirterek, kadına yönelik şiddet, yoksulluk, temsilde ve hizmetlere erişimde adaletsizlik.' diye konuştu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

CHP Kadın Kolları Başkanı Avcı: Şiddet, yoksulluk, temsilde adalet
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi kadın kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tüm illerde eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptı. Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından basın açıklaması yapan CHP Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Burcu Avcı, ‘Biz, Cumhuriyet Halk Partili kadınlar, eşit bir Türkiye inşası için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi Türkiye kadın hareketiyle ve eşitlikçi erkeklerle birlikte büyütüyoruz. Üç hayati sorunumuz var: kadına yönelik şiddet, yoksulluk, temsilde ve hizmetlere erişimde adaletsizlik.’ dedi. 
İktidarın hedefinde kadınların eşit yurttaşlık hakkı ve laikliğin güvencesi olan Medeni Konun olduğunu belirten Avcı açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘Ancak; laikliğe savaş açanlar karşılarında dağ gibi duran kadınları bulurlar. 
Yaşadığımız bütün sorunların temelinde “ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum” diyen zihniyet var. Bu nedenle kadınların adalete, eğitime ve sağlığa erişimi çok sınırlı hale geldi. Deprem bölgesindeki kız kardeşlerimiz için yaşam koşulları çok daha ağır ve zorlayıcı. 
Tüm Cumhuriyet Halk Partili belediyeler sayesinde kadını özgürleştiren, güçlendiren, eşitlikçi, katılımcı, halkçı ve sosyal demokrat politikaları hayata geçireceğiz.
Değerli basın mensupları,
Bizler attığımız her adımla, eşitliği ve umudu örgütlüyoruz. 
Buradan tüm kadınlara ve demokrasiyi savunan erkeklere sesleniyoruz:
Eşitlik için,
Özgürlük için,
Kardeşlik için,
Haklarımıza sahip çıkmak için, 
Yoksulluğu bitirmek için,
İşsizliğe son vermek için,
Şiddeti durdurmak için,
İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koymak için,
Kadın hakları, çocuk hakları, çevre hakları ve hayvan hakları için, 
Emeklilerimizin üç kuruşa muhtaç yaşamaması için, 
Engelli yurttaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması için,
Laik, demokratik ve özgür bir Türkiye için, 
Gelin; 31 Mart’ta iktidara dur diyelim. Bu düzenin böyle devam etmeyeceğini gösterelim. 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun.’