CHP İl Başkanı Keskin: Meydan savaşı değil, seçim!

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Feyzullah Keskin 2 Haziran Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde sağduyu çağrısı yaparak, 'Seçimler bir savaş değildir, seçimler hizmet yarışıdır.' dedi. Pınarbaşı'da kaos çıkartılmaya çalıştıklarını ifade eden Keskin, 'Biz sadece 2 Haziran'ı düşünmüyoruz, 3 Haziran'ı düşünüyoruz.' diye konuştu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

CHP İl Başkanı Keskin: Meydan savaşı değil, seçim!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Feyzullah Keskin, 2 Haziran Pazar günü yapılacak olan Pınarbaşı Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde il binasında basın toplantısı düzenleyerek sağ duyu çağrısı yaptı. 31 Mart’ta yapılan seçimlerde CHP’nin adayı Deniz Yağan’ın seçimleri kazanmasının hazmedilemediği için olayların çıktığını ifade eden Keskin, Pınarbaşı’da hakimin yanı sıra emniyet güçlerinin de darp edildiğini belirtti.

CHP İl Başkanı Keskin: Meydan savaşı değil, seçim!

Pınarbaşı’da kaos ortamı oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Keskin, ‘Seçimler bir savaş değildir, seçimler hizmet yarışıdır. Kim daha iyi hizmet yapabiliyorsa halk, hizmet edebileceği insana oyunu verir. Ama nedense anlam veremediğimiz şekilde Pınarbaşı'nda çok ilginç şekilde gergin ve kaos ortamı oluşturulmak isteniyor. Bunun bir Pınarbaşı meydan savaşı değil de Pınarbaşı'na hizmet mücadelesi olarak görülmesi anlamında sağduyu çağrısı yapmak istiyoruz. Pınarbaşı halkı yıllardır etnik yapı farklılığına rağmen kardeşçe yaşamaktadırlar. Ama 31 Mart'tan bu yana sırf seçimi kazanmak adına kardeşçe yaşayan halkı ayrıştırmaya yönelik, hatta Anayasal suç teşkil edecek kadar siyasiler tarafından açıklamalar yapılmaktadır. Biz bunu kınıyoruz. Biz sadece 2 Haziran'ı düşünmüyoruz, 3 Haziran'ı düşünüyoruz. 3 Haziran'da insanların birbirine yan baktığı bir Pınarbaşı değil, aynı kaldırımda kol kola yürüyen bir Pınarbaşı özlemi içerisindeyiz. Bu anlamda yapılacak olan 2 Haziran seçimlerini bu şekilde görüyoruz. O yüzden kim kazanırsa kazansın Pınarbaşı halkı 3 Haziran'da huzurlu bir şekilde devam etsin. 2 aydır koltuğuna oturtulmayan, 2 aydır mazbatası verilmeyen Deniz Yağan bey var. İnanıyorum ki hak yerini bulacak, 2 Haziran'da Pınarbaşı halkı tekrar Deniz Yağan'a belediye başkanlığı unvanını verecektir" diye konuştu. 

Büyükkılıç'ı yüzde 62 istemiyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın seçimlerin iptal edilmesinin ardından hiç gitmediği kadar Pınarbaşı’na gittiğini belirten Keskin, ‘5 yıllık görev süreside 5 kere Pınarbaşı’na gitmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, her hafta Pınarbaşı’da. Kendisi artık Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur. Deniz Yağan seçilirse birlikte çalışacaktır, diğer adaylar seçilirse de birlikte çalışacaktır. Her şeyin bir dengesi var, bu şehirde birlikte yaşıyoruz’ dedi. 

CHP İl Başkanı Keskin: Meydan savaşı değil, seçim!
Büyükkılıç’ın yüzde 32 oy aldığını hatırlatan Keskin açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘Kendisi yüzde 62 istenmeyen bir belediye başkanı. Biz de bunu sürekli kendisine anımsatalım mı? Kendisi, kendisine oy vermeyen yüzde 62’nin de belediye başkanı. O yüzden Pınarbaşı’na verdiği vaatler Pınarbaşı’na yönelik olsun, bir adayın kazanmasına endeksli olmasın. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı bu hataya düşüyor. Bir Terminal binası temeli atıldı, bu suç. İhalesi olmayan siz orada temel atamazsınız. Oraya gidip göstermelik bir beton atarak yıllardır yapmadığınız bir hizmeti seçime az bir süre kala yaptınız.’

Akay’a tepki!

Cumhur ittifakı ortaklarının belediyenin, devletin tüm olanaklarını kullandığını bunun da bir yere kadar anlaşılır olduğunu ifade eden Keskin, Kayseri Şeker Fabrikası’nın da sürece dahil edildiğini belirterek, tepki gösterdi. Kayseri Şeker Fabrikası’nın kimsenin babasının malı olmadığını pancar çiftçisinin ortak malı olduğunu belirten Keskin, Pınarbaşı halkına olmayacak vaatlerin verilmemesini, özellikle tehdit eder şekilde vaatte bulunulmamasını isteyen Keskin, ‘ Çünkü Pınarbaşı halkının bir özelliği var arkadaşlar. Pınarbaşı'nda yaşayan insanlar ferman padişahınsa, dağlar bizimdir diyen Dadaloğlu'nun torunlarının yaşadığı bir yerdir. Pınarbaşı 160 yıl önce, Çarlık Rusyası’nın sürgüne gönderdiği ve yolda milyona yakın insanını kaybeden insanların yaşadığı bir şehirdir. Bunlar acıyla kavrulmuş olan insanlardır.’ dedi. 
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Keskin, Milli Yol Partisi adayının MHP adayı lehine seçilmesinin vatandaşların tepkisine neden olduğunu ifade ederek, pazarlıklar sonucu böyle bir çekilmenin söz konusu olduğunu, pazarlığın göstergesinin de çekilen adayın kardeşinin MHP’den meclis üyesi gösterildiğini söyledi.