'Abdullah Gül o partileri birleştirecek'

Bir süredir sessizliğini koruyan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Gül, parti mi kuruyor? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

'Abdullah Gül o partileri birleştirecek'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Aslen Kayserili olan Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeniden aktif siyasete döneceği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Daha önceleri de Abdullah Gül’ün, siyasi arenaya geri dönme planları hakkında pek çok iddia ortaya atılmış ancak Gül cephesinden bir açıklama gelmemişti. Ankara kulisleri yeniden Abdullah Gül ismi ile çalkalanmaya başladı. Gül’ün yeniden siyaset sahnesine döneceği öne sürüldü. 

Bomba iddia!

Siyaset kulislerini hareketlendiren iddia TV100 yazarı köşe yazarı Barış Yarkadaş tarafından ortaya atıldı. Yarkandaş, Gül’ün yakın çevresi, Deva, Gelecek ve Saadet Partisi’nin tek çatı altında birleşmesi ve partinin başına da Gül’ün geçeceğinin kulislerde konuşulduğunu söyledi. 

Gül ve çevresinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonrası için pozisyon aldığını söyleyen Yarkandaş, Gül’ün de yeni parti ve siyasete sıcak baktığını ifade etti. 

Abdullah Gül kimdir?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1950 yılında Kayseri’de doğdu. 1971 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi’nden Doktora aldı. Exeter ve Londra’da lisan ve Doktora programlarına katıldı.
1980 – 1983 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün kuruluşunda çalıştı ve İktisat dersleri verdi. 1983 – 1991 tarihlerinde Cidde İslam Kalkınma Bankası’nda (IDB) iktisat uzmanı olarak görev yaptı. Gül, 1991 Uluslararası İktisat dalında Doçent oldu. Gül, siyasi hayatına ise 1991 yılında başladı. Gül, Refah Partisi’nin Kayseri Milletvekili olarak Parlamento’ya girdi. 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yaptı. 1993 Refah Partisi’nin Dışişlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. 1995 ikinci kez Refah Partisi Kayseri Milletvekili olarak seçilen Gül, Dışişleri Komisyonu üyeliği görevini yürütmeye devam etti. 
1996 – 1997 yılları arasında 54. Hükümette, Devlet Bakanlığı ve Hükümet Sözcülüğü görevlerinde bulundu. Gül, 1999 yılında Fazilet Partisi’nden Milletvekili seçilmesi ile üçüncü dönemi olarak Parlamento’ya girdi. 1992 – 2001 tarihleri arasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi oldu ve Konsey’in Kültür, Tüzük, Siyasi ve Ekonomik Kalkınma Komitelerinde çalıştı. 
2001 yılında Avrupa Konseyi’ndeki çalışmalarından dolayı kendisine “Pro merito” madalyası ve Konsey’in sürekli “Onursal Üyesi” unvanı verildi. Ağustos 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nin Kurucular Kurulu üyesi olarak partinin kuruluşunda aktif rol aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve NATO Parlamenterler Meclisi üyesi görevlerini üstlendi. 16 Kasım 2002 tarihinde Başbakan olarak göreve atandı. Ardından 18 Kasım 2002 Türkiye Cumhuriyeti’nin 58. Hükümeti’ni kurdu.  
14 Mart 2003 yılında Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak atandı. Evli, üç çocuklu olan Gül, 28 Ağustos 2007 yılında TBMM tarafından Türkiye’nin 11.Cumhurbaşkanı olarak seçildi ve göreve başladı ve 28 Ağustos 2014'e kadar görevini sürdürdü.