CHP'den saldırı tepkisi: Tarihimizin gördüğü en baskıcı ve otoriter dönemden geçiyoruz...

CHP Kayseri Milletvekili adayları, Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun mitinginde yaşanan saldırıya tepki gösterdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'den saldırı tepkisi: Tarihimizin gördüğü en baskıcı ve otoriter dönemden geçiyoruz...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine bir grup tarafından çirkin saldırı düzenlendi. Yaşanan olaylar sonrası bazı vatandaşlar yaralandı. Miting alanının hemen yanında toplanan bir grup İmamoğlu’nun bulunduğu otobüse ve alandaki vatandaşlara taş ve yanlarında getirdikleri bazı cisimleri fırlatmaya başladı. Saldırı sonrası bazı vatandaşlar yaralandı.

Yaşanan bu yöndeki saldırı tepkileri beraberinde getirdi. CHP Kayseri'den de saldırıya tepki geldi. CHP parti yöneticileri ve Milletvekili adayları, Cumhuriyet Meydanı'nda saldırıya sert tepki gösterdiler. CHP'liler adına basın açıklamasını Milletvekili adayı Avukat Zülküf Arslan yaptı. Arslan, "Hepimizin bildiği üzere son dönemlerde demokrasi hak ve özgürlüğü konularında ciddi bir çöküşün yaşandığı ülkemiz tarihimizin gördüğü en baskıcı ve otoriter dönemden maalesef geçmektedir" dedi. 

SORUMLULAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERMELİ

Arslan, açıklamasıda şunları söyledi: Siyaset yapma özgürlüğümüzühedef alan provokasyon amaçlı saldırıyı kınamak üzere CHP Kayseri milletvekili olarak bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Sizleri saygıyla selamlıyoruz. Güç yozlaşması yaşayan iktidar partisinin koalisyon ortağının miting meydanında Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve millet ittifakı liderini mermi ile tehdit etmesi sonrasında Erzurum mitingimize yapılan bu alçak saldırıyı muhalefete gözdağı vermenin ötesinde ülkemizi ve demokrasimizi hedef almaktadır. CHP Kayseri milletvekili adayları olarak Erzurum mitinginde dün gerçekleşen bu menfur saldırıyı lanetliyor başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere saldırıya maruz kalan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Örnek bir dayanışma göstererek bu saldırıları kınayan fail ve azmettirenlerden hukuk önünde hesap sorulması yönünde ortak bir tavır sergileyen herekse ve her kesime teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kamu düzenini ve güvenliği sağlamakla sorumlu olanların ise dün yaşanan bu menfur saldırıda kınamak ve failleri yakalamak yerine saldırıya uğrayan Sayın İmamoğlu’nu hedef almalarının şaşkınlık ve üzüntüyle takip ediyoruz. Hepimizin bildiği üzere son dönemlerde demokrasi hak ve özgürlüğü konularında ciddi bir çöküşün yaşandığı ülkemiz tarihimizin gördüğü en baskıcı ve otoriter dönemden maalesef geçmektedir. Her şeye tek liderin karar verdiği tek sesliliğin ve tek düşüncenin hakim kılınmaya çalışıldığı bu dönemde iktidar ortakları baskı ve tehditlerle toplumsal yaşamın her alanını kontrol altına almaya yönelik hamleleri git gide artmaktadır. Ne yazık ki karşılıklı saygı ve nezaketle geçirilmesi gereken bu seçim döneminde siyasetçilerimiz ve vatandaşlarımız iktidarın güç zehirlenmesinden nasibini almıştır. Bizler CHP milletvekilleri olarak Türkiye karanlığa gömülmeyecektir. Demokrasi ve hukuk kazanacaktır. Her şey çok güzel olacaktır! sözleriyle basın açıklamasını sonlandırmıştır.