CHP'den Pınarbaşı açıklaması: Herkes rahat olsun

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde seçim heyecanı adeta zirvede yaşanıyor. MHP ve CHP'nin kıyasıya mücadele ettiği ilçede CHP'den yeni bir açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'den Pınarbaşı açıklaması: Herkes rahat olsun
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pınarbaşı ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında çekişmeler sürüyor. Resmi olmayan sonuçlara CHP’li Deniz Yağan’ın kazandığı seçimde MHP’den itirazlar geliyor. MHP Milletvekili Baki Ersoy tarafından mühürsüz olarak girilen oylarla kazanıldığı söylenen seçim hakkında CHP’den bir açıklama daha geldi. 

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış ve il teşkilatı Pınarbaşı’na gitti. Burada İlçe Başkanlığında açıklamalar yapan Başkan Keskin, Pınarbaşı’nın hak ettiğini alacağını söyledi. 

‘Perşembe günü mazbatamızı alacağız’

İtirazların çok normal olduğunu söyleyen Keskin, “Seçim süreçlerinde çok doğaldır herkes yasal süreçte kendi haklarını savunmak adına kullanacaklar ama her müracaatın haklılığı da yoktur. Bu anlamda itirazları olacak. Yasal süreç işliyor. Bugün ilçe seçim kurulları yarın da il seçim kurulları karar verecek. Pınarbaşı için söylüyorum herkesin içi rahat olsun. Perşembe günü aksi bir durum olmaz mazbatamızı alacağız. Deniz Yağan’ı da Pınarbaşı Belediye Başkanlığı makamına oturtacağız.” dedi.

CHP Genel Merkezi tarafından Pınarbaşı’nın yakından takip edildiğini de aktaran Keskin, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Biraz algı oluşturulmaya çalışılıyor özellikle itiraz edenler tarafından. Pınarbaşı’da CHP’den kaynaklanan hiçbir olumsuzluk, seçimi etkileyecek her hangi bir durum söz konusu değil. Kavga, kargaşa çıkartarak yıldıracaklarını sanıyorlar. CHP dimdik ayaktadır. Ne hakkımızı yediririz ne de başkasının hakkını yeriz. Pınarbaşı’daki durumu genel merkezimiz yakından izliyor. Hatta buraya bir milletvekili heyeti gönderilecekti ilçe başkanımızla görüşüldüğünde herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Yoksa genel merkezimiz Kayseri’ye gelmek üzere milletvekillerimiz hazır bulunuyor. İlçe başkanımız davet ettiği anda Pınarbaşı’na gelecek.” 

Resmi olmayan sonuçlara göre başkan seçilen Yağan ise herkese gösterdikleri teveccüh için teşekkür etti.